Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de cast van The Passion 2020

Welke artiesten spelen dit jaar in The Passion?

De tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. De jubileumeditie, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op Witte Donderdag 9 april. Welke artiesten vervullen dit jaar de rol van Jezus, Maria, Judas en Petrus? En wie kruipen deze jubileumeditie in de huid van Pilatus, van de Verteller en van de Verslaggever?

Deel:

Met het thema #vrijheidvoorjou staat The Passion dit jaar stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema; vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus. Maar welke artiesten doen dit jaar mee? 

The_Passion_-_Soy_Kroon_-_Judas_-_EO_KRONCRV_-_fotograaf_Stijn_Ghijsen

Judas: Soy Kroon

De rol van Judas wordt dit jaar gespeeld door Soy Kroon. Soy volgde een opleiding bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en verschillende workshops terwijl hij al druk was met rollen in het theater en op televisie. Sinds april 2016 was hij te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als Sil Selmhorst en vervolgens tot en met 2018 ook dagelijks in de Videoland spin-off Nieuwe Tijden. Daarnaast tourde hij in 2017 langs de Nederlandse theaters met de voorstelling VAMOS. In 2018 vormde Soy samen met Holly Mae Brood een duo in het populaire dansprogramma Dance Dance Dance (RTL) en wisten dit seizoen glansrijk op hun naam te schrijven. 

Op dit moment is Soy naast Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat  te zien in de 8-delige EO dramaserie Hoogvliegers onder regie van Bobby Boermans. Vanaf 10 februari is hij te zien in het theaterstuk Goodbye Norma Jeane.

The_Passion_-_Roue_Verveer_-_Pilatus_-_EO_KRONCRV_-_fotograaf_Stijn_Ghijsen

Pilatus: Roué Verveer

Dit jaar kruipt Roué Verveer in de huid van Pilatus. Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm, hij heeft met zijn hilarische opvoedboek ‘Waarom? Daarom!’ een bestseller op zijn naam staan en stond 10 keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Het moge duidelijk zijn: Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Roué speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen en wordt enorm geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Naast zijn Nederlandstalige soloprogramma’s maakt hij ook Surinaams gesproken comedyshows en treedt hij regelmatig als vast lid van Comedytrain op in het Amsterdamse Toomler.

The_Passion_-_Johnny_de_Mol_-_Verteller_-_EO_KRONCRV_-_fotograaf_Stijn_Ghijsen.jpg

Verteller: Johnny de Mol

Johnny de Mol vervult de rol van Verteller. Als presentator en acteur is Johnny de Mol niet meer weg te denken van de televisie. Hij presenteert succesvolle en indrukwekkende programma’s als ‘SynDroom’, die de Gouden Televizier-ring in 2015 gewonnen heeft. Daarnaast is hij presentator bij ‘Superkids’, ‘Holland’s Got Talent’ en ‘De Reis van je Leven’. In 2018 maakte Johnny de overstap van RTL naar SBS, waar hij te zien is met de programma’s ‘Waar Is De Mol?’, ‘DanceSing’, ‘Thank you for the Music’ en ‘Down Met Johnny’.
Naast zijn werk voor de televisie is Johnny ook actief als ambassadeur van ‘Het Vergeten Kind’, een stichting die opkomt voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Ook heeft Johnny een beweging opgericht met Adil Izemrane, ‘Movement on the Ground’, waarmee hij hulp biedt aan vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.

Trijntje Oosterhuis in The Passion

Maria: Trijntje Oosterhuis

In deze editie van The Passion speelt Trijntje Maria. Trijntje groeit op in een muzikaal gezin. Haar moeder is violist, haar vader voorganger en dichter. Samen met haar broer Tjeerd richt ze begin jaren negentig Total Touch op. In 1994 tourt ze met Candy Dulfer de wereld over, twee jaar later wordt de eerste single van haar band, Touch Me There, opgepikt door de radio. Het eerste album wordt één van de meeste succesvolle debuutalbums uit de Nederlandse popgeschiedenis.

In 2019 vierde Trijntje haar 25-jarig jubileum. Naast een uitverkocht jubileumconcert in Ziggo Dome en een clubtour in het najaar, kwam ook haar nieuwe, Nederlandstalige, album uit. Het album is geproduceerd door Jett Rebel. Een combinatie van oude rotten in het vak en jong, nieuw talent. Voor Trijntje was het maken van dit album een bijzonder proces. 

Tim Akkerman in The Passion

Jezus: Tim Akkerman

Na zijn deelname aan Beste Zangers seizoen 2019 is Tim weer terug bij het grote publiek. Na zijn vertrek inmiddels tien jaar geleden bij DI-RECT was hij misschien even buiten beeld. Maar nu kan niemand om Tim Akkerman heen.
Sinds 2014 tourt hij met zijn vaste band ‘The Ivy League’ door heel het land. Met drie albums op zak, vele (uitverkochte) zalen is Tim weer terug van nooit weggeweest. 

Voorlopig zal Tim en zijn band niet stilzitten en staan ze deze zomer op diverse festivals en zullen er nog mooie aangelegenheden komen waarin duidelijk zal blijken dat Tim Akkerman een vaste rots is in het Nederlandse muziek landschap. 

Jan Kooijman in The Passion

Petrus: Jan Kooijman

Jan Kooijman is danser, acteur en presentator. Hij maakt sinds 2016 programma’s voor KRO-NCRV. Bij KRO-NCRV heeft hij programma¹s gepresenteerd als Hij is een Zij, Wie doet het?, #jesuisdepri, De Reünie en Dance Around The World. 

Jan is zijn carrière begonnen als professioneel danser bij het Scapino Ballet. Hij werd tevens jurylid van het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance. In 2010 ontving hij de Talent Award tijdens het Televizier-Ring Gala. Hij was onder andere te zien in de bioscoopfilms De Zevende Hemel en Hartenstraat. Daarnaast presenteerde hij diverse eigen programma's bij RTL. Hij ontwikkelt momenteel een nieuwe televisieserie voor de NPO en speelt hierin ook de hoofdrol.

The_Passion_-_Bert_van_Leeuwen_-_verslaggever_-_EO_KRONCRV_-_fotograaf_Stijn_Ghijsen

Verslaggever: Bert van Leeuwen

Bert van Leeuwen wordt op 21 maart 1960 geboren in Den Haag. Hij studeert Nederlands in Leiden en runt tijdens zijn studie zijn eigen schoonmaakbedrijf. Na het behalen van zijn diploma in 1984, gaat Bert aan de slag bij de Evangelische Omroep. Al snel presenteert hij de programma’s ‘Allround’ en ‘Bert’s Yellow Cab’. Er volgen veel andere programma’s, zoals ‘Ik weet het beter’, ‘Black-out’ en ‘That’s the Question’. Ook op de radio is Bert in die tijd te horen. Vanaf 1993 presenteert hij twaalf jaar lang de EO-Jongerendag. Verder is Bert als presentator te zien in de programma’s ‘Wat weet Nederland’ en ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

Recente programma’s die Bert presenteert zijn ‘De Grote Bijbelquiz’, ‘Je geld of mijn leven’, ‘Het Familiediner’, ‘Mannen in het Wild’, ‘Proef Eenzaamheid’ en ‘De Laatste 24 Uur’. In 2018 was hij verslaggever van processie van The Passion.
 

The Passion wordt op Witte Donderdag 9 april 2020 om 20.30 uur live uitgezonden op NPO 1 en is daarnaast te zien via Npostart.nl. Opnieuw is er de indrukwekkende digitale processie, waarbij kijkers online deel kunnen nemen aan het evenement door persoonlijke verhalen en ervaringen te plaatsen. Via Thepassion.nl is er gedurende de hele dag een liveblog. 

Naast de EO en KRO-NCRV zijn er diverse partners die The Passion dragen, waaronder Kansfonds, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk in Nederland.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--