Documentaire: 'Het leven van Hitler, een blauwdruk voor dictators'
20 februari 2019 · 09:38
Update: 1 december 2022 · 15:49
De vierdelige documentaireserie Het leven van Hitler, een blauwdruk voor dictators toont het dagelijkse leven in Europa tussen 1889 en 1945. Op basis van de meest uitgebreide compilatie van archiefmateriaal, wordt het leven van Hitler gedetailleerd weergegeven.
De eerste aflevering gaat over de periode van 1889-1929 en beschrijft het leven van de jonge Adolf Hitler.
Zijn aanvankelijk relaxte jeugd in Oostenrijk verandert onder meer door problemen op de middelbare school en ontberingen. Als jongvolwassene heeft Hitler soms honger en is hij zelfs dakloos. Door de vroege dood van zijn ouders ontvangt hij een nalatenschap van zijn vader. Daarmee kan hij in München een enigszins normaal leven leiden.
Mislukte staatsgreep
In deze stad sluit Adolf Hitler zich voor het eerst vrijwillig bij een leger aan, en na de Eerste Wereldoorlog wordt hij als politie-informant bij de NSDAP geïnstalleerd. Daar krijgt hij al snel een leidende rol en moderniseert hij de partij. Hitler pleegt in 1923 een staatsgreep, maar die mislukt, en hij wordt gevangengezet. Tijdens zijn gevangenschap in de gevangenis in Landsberg schrijft hij Mein Kampf. Zodra hij vrij is, zorgt hij ervoor dat de NSDAP een krachtige beweging wordt.
Engelstalige trailer
De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.