Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dompel jezelf onder in de verhalen achter christelijke liederen

Ontdek de nieuwe EO-podcast 'Dit is mijn lied'

Muziek en geloof gaan hand in hand, bij rustige aanbidding, vrolijke vieringen en oude ceremonies. Er zijn vele verschillende uitvoeringen: met orgels, drums of eenvoudige gitaren. Muziek helpt bij vreugde, bewondering, verdriet en rouw. Sommige liedjes worden met de tijd geliefd. In de nieuwe EO-podcast 'Dit is mijn lied' worden belangrijke christelijke liederen en hymnes uit verschillende tradities besproken en gevierd.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Elke aflevering draait om één lied, met verschillende uitvoeringen en fragmenten. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe het lied tot stand kwam. Liefhebbers, bekend en minder bekend, delen hun verhalen en ervaringen met dat specifieke lied. Deze podcast nodigt uit om deze bijzondere liederen met frisse oren te beluisteren.

De eerste aflevering gaat over 'Ik zal er zijn' van Sela. Schrijver Hans Maat vertelt hoe hij de tekst creëerde op basis van een idee van Kinga Bán. Ook componist Adrian Roest en zanger Frans Korpershoek delen hun ervaringen. Dominee Arie van der Veer benadrukt hoe speciaal dit lied voor hem is, en Jacolien Schaap vertelt hoe dit lied haar dichtbij God hield in een moeilijke periode.

Dit najaar in 2023 verschijnen er tien podcastafleveringen, elk gewijd aan een ander lied. Naast 'Ik zal er zijn' worden ook liederen als 'Lichtstad met uw paarlen poorten', 'Houd vol' van Kees Kraayenoord en 'Groot is Uw trouw o Heer' besproken.

--:--