Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Droomhuis Gezocht': 'Charente is mooiste streek van Frankrijk'

Maandag, 21.20 uur, NPO 1

Deel:

Frankrijk loopt als een rode draad door het leven van Nathalie en Dirk-Jan. In Droomhuis Gezocht (MAX) gaat Sybrand Niessen met het stel op zoek naar een woning in de Charente, een mooie streek in het midden van Frankrijk. Ondertussen verkent Carrie ten Napel de omgeving, waarbij ze een bijzondere ondergrondse kerk bezoekt.  

Nathalie werkte op haar negentiente als au pair in Parijs. Geïnspireerd door deze ervaring, is ze later andere Franse gebieden gaan ontdekken. Ook Dirk-Jan is geen vreemde in Frankrijk. De natuur in het land vindt hij prachtig. Ook is het allemaal goed bereisbaar. Eén regio steekt er voor het stel met kop en schouders bovenuit: de Charente.

Bossen en heuvellandschappen

Hoewel het stel al tien jaar een relatie heeft, hebben ze nog allebei hun eigen woning in Nederland. Ze besluiten dat ze voortaan samen zullen wonen, afwisselend in Nederland en Frankrijk. Via Droomhuis Gezocht hopen ze hun Franse woning te vinden in de Charente.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Droomhuis Gezocht
Terwijl Sybrand met Nathalie en Dirk-Jan op huizenjacht gaat, verkent Carrie de Charante. Credits: MAX/Janita Sassen.

De Charente is vernoemd naar de gelijknamige rivier in de streek, die vooral uit bossen en heuvellandschappen bestaat. Terwijl Sybrand Niessen met Nathalie en Dirk-Jan woningen bezichtigt, reist Carrie ten Napel rond in het gebied. Twintig meter onder de grond bezoekt Carrie een bijzondere kerk. Het duurde ooit tien jaar om dit ondergrondse gebouw helemaal met de hand uit te hakken. 

Opvang voor Nederlandse Joden

Verder gaat Carrie in deze aflevering van Droomhuis Gezocht een historische plek uit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze is onder de indruk van de geschiedenis van deze locatie, waar tijdens de oorlog – op verzoek van de Nederlandse overheid – Joden uit ons land zijn opgevangen. 

Droomhuis Gezocht: Frankrijk

Sybrand Niessen helpt in dit programma Nederlanders bij de zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland. Op basis van het budget gaat Sybrand op zoek naar drie geschikte huizen. Ook geeft hij in Droomhuis Gezocht praktische tips over waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken in de streek waar het stel een woning zoekt. 

Maandag 25 november, 21.20 uur, NPO 1

Beeld: MAX/Janita Sassen

--:--