Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Vaccinatie is een cadeau van God'

'Ziektes voorkomen lijkt mij een kwestie van gezond verstand'

Ds. Arie van der Veer schrijft op Facebook: "Graag deel ik een artikel met jullie. Er leven nogal wat vragen omtrent het vaccin tegen corona.

Deel:

Het artikel is van een arts, dokter Alie Hoek- van Kooten. Uiteraard heb jij het recht anders te denken. Maar denk vooral na over hóe je iets schrijft wanneer je het er niet mee eens bent. De toon is belangrijk. En respect voor elkaar."

“Bij vaccinatie wordt gebruik gemaakt van wat God in de schepping heeft gelegd, namelijk het aanmaken van antistoffen. Een verzwakt virus wordt toegediend zodat het lichaam er antistoffen tegen gaat maken. Een cadeau van God”, zegt Alie Hoek-van Kooten. Vanwege haar medische achtergrond weet de arts hoe noodzakelijk vaccinatie is om virussen te bestrijden.

Lees ook: Het getal 666, het coronavirus en Bill Gates
Lees ook: Het getal 666, het coronavirus en Bill Gates

"Ik merk dat veel mensen het een eng idee vinden dat er een middel in hun lichaam wordt gespoten waarvan ze niet weten wat er precies in zit. “Die inenting is op dezelfde leest geschoeid als andere inentingen: je spuit een onderdeel van het virus bij iemand in, waarna het lichaam er antistoffen tegen aanmaakt waardoor het virus wordt bestreden. Dit gebeurt bij talloze andere ziekten op deze manier. Maar we leven nu in een digitaal tijdperk. Mensen die wantrouwend in het leven zijn, ontwikkelen een complottheorie die vaak op het eerste oog nog best goed in elkaar zit ook. En dan denkt iemand al gauw: het zou best waar kunnen zijn."

"De komst van een vaccin is voor mij juist een teken van Gods voorzienigheid waar met dankbaarheid gebruik van mag worden gemaakt. In het bestrijden van ziektes liep de Here Jezus tijdens de omwandeling op aarde voorop. En ziektes voorkomen lijkt mij een kwestie van gezond verstand."

Aanvulling 28-11:
Bijna 40.000 mensen hebben het artikel dat ik gisteren plaatste, gelezen. U hebt de reacties gezien. Mijn doel was en is dat we naar elkaar luisteren en argumenten wegen. Niet dat we elkaar de maat nemen. Ik wist dat christenen over het onderwerp vaccineren zeer verdeeld zijn. Maar nogmaals, hoe gaan christenen met elkaar om als ze verschillend denken. Toch naar ik hoop anders dan de wereld! Misschien dat we de rijen weer kunnen sluiten door volop in te zetten op de viering van advent.

Morgen hangen we de ster weer voor het raam. Als er een kans is om te laten zien van wie we het allemaal verwachten, dan is het nu.
Een gezegende tijd toegewenst.

Ds.Arie

Lees het hele artikel bij CIP.nl: 'Alie Hoek- van Kooten heeft een boodschap voor complotdenkers'

Geschreven door

Arie van der Veer

--:--