Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eenzame deelnemers 'Wie kent mij nog?' blikken terug

Dinsdag, 22.40 uur, NPO 2

Deel:

Vanavond zendt de EO de vijfde editie van de serie Wie kent mij nog? uit. Melliena Beckmann zoekt vijf eenzame mensen uit de vorige vier series opnieuw op. Hoe is het leven verlopen na hun oproep: ‘Wie kent mij nog?’ Zijn ze minder eenzaam? En welke invloed had de lockdown op hun leven?

Twee jaar geleden vertelde Piet Edelman (83) in Wie kent mij nog? over de pijn van het alleen-zijn. Als kind overleefde hij het bombardement op Rotterdam. Na de oorlog raakte hij zijn angst nooit meer kwijt. Door corona vereenzaamde hij nog meer. Toch is er nu een lichtpuntje in zijn leven.

Getrouwd, maar toch eenzaam

Door financiële problemen komen Catharina en haar man Jaap in een uitzichtloze situatie terecht. Ondanks haar huwelijk voelt Catharina zich eenzaam. Er is in een jaar veel gebeurd in het leven van het echtpaar. De boot is verkocht. Het stel gaat voor het eerst sinds jaren weer aan de wal wonen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Wie kent mij nog? Catharina en Jaap
Hoe is het leven van de deelnemers verlopen na hun oproep in 'Wie kent mij nog?'.

De 36-jarige Jessah Groenink heette ooit Joost. Haar kerk en familie keurden haar keuze af, vertelde ze drie jaar geleden. Na de uitzending kreeg Jessah veel positieve reacties, maar van haar familie hoorde ze niets. Jessah belandde in een burn-out, maar het blijkt nu juist goed met haar te gaan. Ze is vrolijk, blij en voelt zich geweldig.

Jessah kreeg veel positieve reacties, maar van haar familie hoorde ze niets

De 51-jarige Ruud van de Kerkhof woont samen met zijn zoon, die mensenschuw is en zich opsluit op zolder. Het zorgt ervoor dat Ruud er ook alleen voor staat. De lockdown is voor Ruud verschrikkelijk. Hij vereenzaamt nog meer. De situatie van Ruud jr., die amper daglicht ziet, is helaas ongewijzigd.

Wie kent mij nog?

In de Week tegen Eenzaamheid zoekt Melliena Beckmann vijf eenzame deelnemers uit Wie kent mij nog? opnieuw op. Zijn Catharina en Jaap, Ruud van de Kerkhof, Piet Edelman en Jessah Groenink nu minder eenzaam?

Dinsdag 5 oktober, 22.40 uur, NPO 2

Kijk 'Wie kent mij nog?' hier terug

--:--