Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eenzame portretten in nieuw seizoen 'Wie kent mij nog?'

Serie in Week tegen Eenzaamheid; iedere werkdag, 21.15 uur, NPO 2

Deze week in het de Week tegen Eenzaamheid. Daarom zendt de EO iedere werkdag in de reeks Wie kent mij nog? portretten uit van mensen die vertellen over hun eenzaamheid. In de eerste aflevering doet klokkenluider Roelie Post (60) haar verhaal.

Deel:

Vijf mensen vertellen in Wie kent mij  nog? hoe hun eenzaamheid is ontstaan en hoe het is om eenzaam te zijn. Het zijn aangrijpende portretten van hun leven waarmee de EO laat zien dat eenzaamheid veel verder gaat dan het ontbreken van sociaal contact.

'Alert maken op eenzaamheid'

Vanaf het moment dat Roelie Post besluit om klokkenluider te worden verandert haar leven in een hel. Ze vertelt maandagavond in Wie kent mij nog? hoe ze noodgedwongen haar woonplaats Brussel verlaat, om onder te duiken in Friesland. Daar slaat de eenzaamheid genadeloos toe.

Wie kent mij nog? Week tegen eenzaamheid Bryan
Ook vakkenvuller Bryan is eenzaam. Hij vertelt zijn verhaal in het EO-programma 'Wie kent mij nog?'.

“Naast dat we willen laten zien dat eenzaamheid vele vormen kent, willen we de kijker ook alert maken op mensen die eenzaam zijn," zegt eindredacteur Arie Rijneveld over de reeks Wie kent mij nog?, die de EO uitzendt in de Week tegen Eenzaamheid. "Ik hoop dat kijkers ook tot actie overgaan en iets doen voor deze eenzamen in hun eigen omgeving.”

Hart onder de riem

Via de website eo.nl/wiekentmijnog kunnen kijkers binnenkort contact opnemen met de geportretteerden om hen een hart onder de riem steken. Ook kunnen zij hier binnenkort terecht als ze zelf eenzaam zijn of iets willen doen tegen eenzaamheid.

Wie kent mij nog? – afleveringen

Afl 1: maandag 5 oktober – Roelie Post (60) 
Vanaf het moment dat Roelie Post besluit om klokkenluider te worden verandert haar leven in een hel. Ze verlaat noodgedwongen haar woonplaats Brussel om onder te duiken in Friesland. Daar slaat de eenzaamheid genadeloos toe.

Afl. 2: dinsdag 6 oktober – Jan Terlouw (55) 
Jan Terlouw is een ‘hoarder’, een verzamelaar. Tijdens zijn huwelijk gaat Jan steeds meer dingen verzamelen. Op een gegeven moment staat zijn huis zo vol met spullen dat er geen ruimte meer over is voor zijn gezin. Zijn vrouw en kinderen besluiten bij hem weg te gaan. Inmiddels is er voor Jan zelf ook geen plek meer in zijn volgestouwde huis. Hij zwerft over straat en slaapt in het park.

Afl. 3: woensdag 7 oktober – Sander Veenman (44) 
Sander Veenman leidt jarenlang een dynamisch en succesvol leven in het buitenland. In 2012 keert hij terug naar Nederland. Niet lang daarna wordt hij plotseling ernstig ziek. Zijn ziekte zorgt ervoor dat hij nauwelijks nog buiten komt. Sociale contacten heeft hij amper nog. Sander voert met zijn arts gesprekken over euthanasie.

Afl. 4: donderdag 8 oktober – Catharina de Cocq (64) 
Catharina de Cocq is getrouwd met Jaap. Ze hebben samen een dochter en zes kleinkinderen. Door financiële problemen komen Catharina en haar man in een uitzichtloze situatie terecht. Catharina heeft veel steun aan haar geloof, maar kan dit niet delen met haar man. Ondanks haar huwelijk voelt Catharina zich eenzaam.

Afl. 5: vrijdag 9 oktober – Bryan Vreijsen (27) 
Bryan werkt als vakkenvuller bij de AH. Als hij zijn collega’s met enthousiasme hoort praten over plannen die ze hebben voor het weekend, voelt hij zich een buitenstaander. Contact maken vindt Bryan moeilijk. Bryan besluit in actie te komen en start een Facebookpagina voor eenzame jongeren. Of dat hem minder eenzaam maakt?

Kijk hier alle afleveringen terug.

Maandag t/m vrijdag, 21.15 uur, NPO 2 

Kijk hier de uitzendingen terug op NPO Start

--:--