Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elly en Rikkert stoppen: 50 jaar en mooi geweest

Een laatste tour

Terwijl Rikkert een kopje thee zet en nog even iemand van de krant te woord staat, bellen wij met Elly. Na 50 jaar samen liedjes maken, kondigen onze jeugdhelden Elly en Rikkert hun laatste tour aan. Deze gaat langs 23 theaters, waarvan 3 in België. “Van Brabant tot Veendam!”

Deel:

“We worden een dagje ouder en vermoeider,” zegt Elly. “Dus we gaan hierna niet meer op tour. We dachten: we kunnen doorgaan of stoppen en andere dingen doen. We schrijven bijvoorbeeld allebei graag. Tijdens onze tours deden we alles zelf: het opbouwen en reizen. We hikten er een beetje tegenaan: wat gaan we doen met dit jubileum? Maar na 50 jaar is het mooi geweest. Alles had zijn mooie kanten! Het zingen, de ontmoetingen, het schrijven van mooie liedjes. Ook de verdrietige dingen, die minder mooi zijn, zijn toch goed om mee te maken. We hebben alles doorleefd. Hoewel we er oud uitzien, zitten we vol leven!

Ondertussen pakt Elly de telefoon, die op speaker staat, weer over van Rikkert. Vijftig jaar is bijna een mensenleven. Denk je ooit na over het getal, of is het gevlogen?, vragen we ons af.

“In zekere zin wel, het was intensief,” antwoordt Elly. “Onze tournees zijn zo verweven met ons leven. Soms strompel je in relaties, want privé en werk lopen bij ons altijd door elkaar. Dat is nog steeds zo. We proberen naast ons werk ook op vriendschappelijk niveau contacten te houden met mensen, en hoe we alles combineren met werk en gezin is een hele klus.

Bij Elly en Rikkert in de huiskamer

Hoe gaat de tour eruit zien? Elly licht een tipje van de sluier op: “Het wordt een nostalgisch programma van de beginjaren tot nu. Het is lastig om een selectie te maken van al onze liedjes. Als je van ieder jaar een liedje pakt, ben je zo twee avonden verder! Het wordt in ieder geval een vrolijke avond, voor iedereen. We nemen onze vaste muzikanten mee: Jan Borger op toetsen en Dick Le Mair op percussie. Het wordt een huiskamersfeer, maar dan in het theater. De tour start op 18 mei in Amersfoort, in het Icoon theater. Het laatste optreden vindt plaats in België op 24 november. Deze week komt alle informatie op onze website te staan.”

www.ellyenrikkert.nl/concerten

Wil je nog een laatste keer meezingen met de prachtige liedjes van Elly en Rikkert? Kaarten voor de tour zijn binnenkort verkrijgbaar via Truetickets.

Ook onze collega's van 'Open Huis' op Radio 5 spraken Elly over de aanstaande afscheidstour, dit fragment kun je hier terugluisteren.

Elly vertelde openhartig in een gesprek dat ze had met Eva-hoofdredacteur Minella. “Ik schreef een brief aan een vriendin die haar zoontje had verloren. Later is het een liedje geworden.” Bekijk de video en luister de podcast van het gesprek hier!

Geschreven door

Hedi Kruithof

--:--