Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO-magazine Eva viert feest

Het christelijke vrouwenmagazine viert haar 25-jarig jubileum

Hoera, het EO-magazine Eva bestaat 25 jaar. Een mooi moment om naar het verleden, heden en de toekomst van Eva te kijken.

Deel:

Wat betekent 'Eva' voor vrouwen?
Hoofdredacteur Griëtte Vonck: “'Eva' is het grootste christelijke platform voor vrouwen met een enorme groep trouwe abonnees. 'Eva' bemoedigt vrouwen om hun plek in te nemen in deze wereld. Steeds zoeken we bij actuele vrouwenonderwerpen naar perspectieven die inspireren. Bij het onderwerp ‘tienerzwangerschap’ lieten we bijvoorbeeld drie tienervaders aan het woord. We maken taboeonderwerpen bespreekbaar, zoals met de podcast 'Willen jullie geen kinderen'? Ook stimuleren we echte ontmoetingen, fysiek en online. We maken gesprekken tussen generaties mogelijk, door verschillende visies te belichten.”

Hoe blijven jullie in verbinding met de community?
Griëtte: “Door onze evenementen en social media; op Facebook en Instagram hebben we een bereik van een half miljoen mensen per week. Ook krijgen we via een online enquête feedback van een ‘'Eva'-panel’; vrouwen vertellen wat ze van de artikelen vonden en wat er beter kan. Nieuw zijn de onlinetrainingen: één over hoog-sensitief leven en eentje over leren rusten. Binnenkort verschijnt er een training rond het versterken van je relaties.”

Op een maandagochtend kwam de nieuwste 'Eva' van de drukker, zonder logo

Hoe is 'Eva' veranderd?
Griëtte: “Vroeger riep 'Eva' vrouwen op om hét verschil te maken. Prachtig natuurlijk, maar mensen móéten al zo veel. De 'Eva'-lezer wil ook een genietmoment, dus daar focussen we nu op. En de grootste verandering is recent: we hebben ons ontwikkeld van een christelijke community voor christenvrouwen naar een christelijke community voor álle vrouwen. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in ons taalgebruik. En voorheen hadden we in elke editie een Bijbelstudie, nu geven we context met de Bijbel als uitgangspunt. We willen namelijk met de boodschap van Gods liefde toegankelijk zijn voor álle vrouwen en stimuleren onze lezers dan ook om het magazine door te geven aan hun buurvrouw of vriendin.”

Wat zijn memorabele momenten in de 'Eva'-geschiedenis?
Eindredacteur Marlies Medema: “Op een maandagochtend kwam de nieuwste 'Eva' van de drukker, zonder logo. We schrokken, maar maakten van de nood een deugd. 'Eva' was net actief op Facebook en daar plaatsten we het bericht: versier je eigen 'Eva'. We kregen de meest uiteenlopende foto’s toegestuurd. Gehaakte en geschilderde logo’s en eentje van stukjes paprika… De lezers gingen helemaal los.

'Eva'-evenementen

Als corona het toelaat, zijn er in 2022 nieuwe 'Eva'-evenementen: 

Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee verandert in een 'Eva'-hotel. Ontspan bij de spa, ontbijt met andere 'Eva'-lezers en de redactie, en geniet van de 'Eva'-filmavond.

18-20 februari 2022, klik hier voor de website met extra informatie.

Zing, dans en vier het 25-jarig jubileum tijdens 'Eva'’s Groots Jubileumfeest. Met onder andere de artiesten Dwight Dissels, G-roots en Remko Harms.

25 maart 2022, klik hier voor de website met extra informatie.

--:--