Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO presenteert Hoogvliegers: dramaserie over F16-piloten

Start in januari 2020 op NPO 1

De EO komt met de nieuwe 8-delige dramaserie 'Hoogvliegers'. De spannende serie, waarin F-16 vliegers in opleiding centraal staan, is vanaf 11 januari 2020 op NPO 1 te zien. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Josha Stradowski, Soy Kroon, Sinem Kavus, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat en Bart Harder.

Deel:

Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus): drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding, een geopolitiek conflict met Rusland en een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten maken we de vrienden mee op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, de relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

Ontvlambaar

Hoogvliegers__EO__-_01_-_Rutger__Josha_Stradowski__-__c__EO___Christopher_Scott
Credits: nbsp;EO/Christopher Scott.

“Soms is meteen duidelijk hoeveel een verhaal te bieden heeft en dat geldt zeker voor Hoogvliegers,” zegt EO-eindredacteur Arnoud Bruinier. “De wereld van gevechtsvliegtuigen is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijk decor. Het is een wereld op zich, met geheel eigen codes en regels. Een dynamische, snel ontvlambare wereld waarin vliegers continu op scherp staan. Onder die laag zien we een kwetsbare ontwikkeling van het innerlijke moreel kompas. Wanneer is geweld gerechtvaardigd en hoe zouden nota bene straaljagers bij moeten dragen aan een betere wereld?"

Uniek

Errol Nayci is bedenker en producent van de serie. Hoogvliegers geeft volgens hem een unieke en realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft. "We draaiden de serie op locaties in Jordanië, Marokko, de Verenigde Staten en op verschillende luchtmachtbases in Nederland. Eveneens uniek aan de serie is dat de Koninklijke Luchtmacht haar medewerking heeft verleend aan de serie – niet financieel, maar met materieel en met volledige redactionele vrijheid.”

Luchtopnames

Begin augustus merkten inwoners van Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden luchtopnames op. Het ging hier om cruciale scenes voor Hoogvliegers waarbij gevlogen werd met twee F-16's, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel. 

De achtdelige serie Hoogvliegers wordt vanaf 11 januari uitgezonden op NPO 1.

Beeld: EO/Christopher Scott

--:--