Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eus in nieuw seizoen 'Adieu God?': 'Ik bad in alle talen'

Iedere maandag, 23.10 uur, NPO 2

Deel:

Schrijver en presentator Özcan Akyol is de eerste gast in het nieuwe seizoen van Adieu God? (EO). Hij is nog nooit in een moskee geweest. Hij vertelt aan Tijs van den Brink dat hij opgroeide met het alevitisme, een liberale, humanistische stroming binnen de islam met eigen tradities. Wat heeft Eus nu nog met God en geloof? 

‘Zoek de god in jezelf’ is een belangrijke boodschap in het alevitisme. Özcan Akyol vond het vooral moeilijk om geloof en bijgeloof van elkaar te onderscheiden. Zo mocht hij vroeger niet fluiten of ’s avonds zijn nagels knippen, omdat de duivel dan zou komen.

Het was vooral moeilijk om geloof en bijgeloof van elkaar te onderscheiden

Angst stond, zeker bij Eus' moeder, centraal in de geloofsbeleving. Bidden deed de presentator zowel in het Nederlands, Turks als Engels. Zo wilde hij de kans dat God hem zou horen vergroten.

Nieuw seizoen 'Adieu God?': Özcan Akyol

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God?

Kijk 'Adieu God?' hier terug

--:--