Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva & Geld: 'Ik besef dat ik gezegend ben, maar ik werk er ook hard voor'

Wendy heeft een koophuis op haar 25e

In de rubriek 'Eva & geld' geeft een Eva-lezeres een inkijkje in haar portemonnee. Wendy (25) is alleenstaand en werkt als contentmarketeer. Haar netto inkomen: € 2.250,- per maand.

Deel:

“Ik heb geen vaste budgetten voor verschillende doeleinden. Zolang er onderaan de streep maar meer binnen is gekomen dan ik uitgeef en ik kan sparen.

Af en toe vlees

Thuis eet ik bewust vegetarisch, helemaal nadat ik de docu Cowspiracy heb gezien. Ik eet af en toe wel vlees als ik uit eten ga. Zo houd ik vegetarisch eten langer vol; het is goed voor je lichaam om eens per week of twee weken vlees te eten. Dit geeft ook een mooie ingang om het gesprek met anderen aan te gaan.

Ik houd van een terrasje pakken en uit eten gaan, daar geef ik aardig wat aan uit. En ik heb hoge reiskosten, omdat mijn werkgever die niet vergoedt. Ooit wil ik graag een eigen auto, zodat ik wat meer vrijheid heb om in het weekend familie en vrienden te bezoeken. Maar na de aankoop van mijn huis was mijn spaarpot flink gekrompen, dus dat duurt nog wel even.

Het is best bijzonder om op mijn leeftijd al een koophuis te hebben. Zonder partner. Ik besef heel goed dat ik een gezegend meisje ben, maar ik werk er ook hard voor. Ik hoor regelmatig: ‘Jij hebt het zo goed voor elkaar!’, maar veel leeftijdsgenoten werken niet fulltime, want ze willen een dag ‘leuke dingen doen’, en dat doet natuurlijk ook iets met je inkomsten.

Vrijwilligerswerk

Ik geef van harte aan goede doelen, maar het is geen ‘tiende’. Daar geloof ik ook niet zo in, dat komt uit een tijd dat de sociale structuren anders waren. Nu betaal je belasting, die ook gebruikt wordt voor de mensen die het helaas minder goed hebben. Ik geloof niet dat God kijkt naar percentages die je geeft. Hij kijkt naar je houding en naar de tijd en energie die je in anderen steekt. Ik doe veel vrijwilligerswerk en dat is naast mijn fulltime baan soms best pittig.

Lees ook: Eva & Geld: 'Wat is een tiende? Dat vind ik lastig'

Kijktip

In het EO-programma Waar doen ze het van? volgen we vier compleet verschillende gezinnen. Hoe regelen ze hun financiën? Hoeveel euro’s gaan eruit, en blijft er nog iets over? Terug te kijken op NPOStart.

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--