Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geef jezelf een dag vrij van moeten - Zesde opdracht Eva's EveryBody Happy-Week

Op deze dag moet jij helemaal niks

Grote kans dat jij een lijstje in je hoofd hebt met allerlei dingen die vandaag moeten. Tijdens Eva's EveryBody Happy-Week willen we ons lichaam en geest ontspanning geven. Even geen schermpjes, even geen prikkels. Rust.

Deel:

Nu even niet

Grote kans dat jij een lijstje in je hoofd hebt met allerlei dingen die vandaag moeten. Of misschien heb je je actiepunten zelfs opgeschreven op een notitieblokje. Ik moet vandaag stofzuigen. Ik moet vandaag gezond koken. Ik moet vandaag de was opvouwen. Ik moet vandaag de tuin winterklaar maken. Ik moet de kat ontwormen. Ik moet, ik moet ... Maar de boodschap voor vandaag is: jij moet helemaal niks. Nou ja, de kat ontwormen is waarschijnlijk iets waar je niet te lang mee kunt wachten. Maar veel things to do kunnen best nog even wachten. 

Geen moeten

Dat ene klusje dat volgens jou hoognodig moet gebeuren: doe het vandaag lekker niet. Laat de stofzuiger in de kast staan. Laat de was nog maar een dagje op de stapel liggen. Ga zitten, schenk een kopje thee voor jezelf in. Laat je gedachten passeren en rust uit. Word jij nou echt helemaal wiebelig van niks doen? Trakteer jezelf dan op een genietmomentje. Wandel naar de bakker en kies iets lekkers uit. Maar doe iets omdat je daar zin in hebt, en niet omdat het van jezelf moet.

Merk je weerstand bij jezelf? Lees dan eens deze inspirerende Bijbelteksten over rustig aandoen.

Volgende opdracht

Weer een beetje op adem gekomen? Dan is het tijd voor de laatste opdracht van Eva's EveryBody Happy-Week. (Lui) sporten vanaf je bank met Arie Boomsma.
 

EVA'S EVERYBODY HAPPY-WEEK

Onze gezondheid houdt ons bezig – meer dan ooit zelfs. Daarom organiseert Eva vanaf zondag 14 februari de Eva’s EveryBody Happy-Week! Zeven dagen lang geven we extra aandacht aan lichaam en geest. Met elke dag een opdracht om jezelf uit te dagen. Van spread the love op Valentijn tot lui – ja, dat lees je goed – sporten met Arie Boomsma. Ga naar Eva's EveryBody Happy-Week en doe mee!

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--