Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Giovanca stopt met presenteren bij Op1

Dinsdagavond 4 april was Giovanca's laatste uitzending als vaste presentator van Op1. Haar focus ligt de komende tijd op de presentatie van het nieuwe EO-muziekprogramma 'Zing!'. Ook wil ze weer eigen muziek uitbrengen: haar eerste liefde. Giovanca vormt sinds de start van Op1 samen met Tijs het vaste EO-duo op de dinsdagavond. Collega Margje volgt haar op. Giovanca blijft als vaste invaller verbonden aan de talkshow.

Deel:

Op1 schopte tegen de heilige huisjes van de talkshows aan door 5 duo’s van verschillende omroepen neer te zetten. Presentatoren met diverse achtergronden en competenties. Giovanca: “Daarom durfde ik de sprong in het diepe te wagen en verheugde me vooral op het gesprek met tafelgasten met een nieuwe plaat, passie of boek.” Door de coronapandemie en diverse crises groeide Op1 op de dinsdagavond uit tot een talkshow, waarin minder ruimte bleek voor muziek en cultuur dan vooraf bedacht. “Ik ben echter iemand van de schouders eronder en doorzetten. Het is een bijzondere en leerzame tijd geweest. En ik ben blij dat ik een steentje heb mogen bijdragen aan de Op1-uitzendingen.”

Meer muziek

Na ruim drie jaar ervaring bij Op1 verlegt Giovanca haar focus om weer ruimte te maken voor muziek en het maken van programma’s waarin ze meer tijd heeft voor mooie, verdiepende gesprekken. “Nu het programma Zing! op mijn pad is gekomen, is het een goed moment om het Op1-stokje aan Margje door te geven. Zij is inmiddels al een vertrouwd Op1-gezicht en ik blijf als invaller aan het team verbonden.”

Opvolger

Margje start vanaf 11 april bij Op1. Zij heeft vanaf het begin de zomer-uitzendingen gepresenteerd. “Ik kijk er enorm naar uit om samen met Tijs en de Op1-redactie aan de slag te gaan! Ik hoop vanuit mijn Radio 1-ervaring het ontspannen sfeertje mee te kunnen nemen naar de talkshowtafel.”

Vanaf zaterdag 27 mei presenteert Giovanca samen met Anne-Mar het nieuwe NPO 1-programma 'Zing!'. Daarnaast is ze presentator van Bid, bedank, bewonder op zondagochtend op NPO 2 en de zaterdageditie van het Radio 5-programma Open Huis.

Lees hier het blog van Tijs waarin hij Giovanca bedankt:

Dankjewel Giovanca!

Lees ook over:

Dankjewel Giovanca!
Zing!

Meer over het programma:

Zing!
--:--