Ga naar submenu Ga naar zoekveld

God heeft andere plannen met sprinter Martina

Atleet Churandy Martina: 'Eerst de halve finale, dan de finale.'

De Nederlandse atleet Churandy Martina heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 200 meter sprint op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 'Het ging niet zoals ik wilde, maar God heeft andere plannen met me'.

Deel:

Na de sprint op de 200 meter blikt de NOS verslaggever met Martina terug op de eerder gelopen 100 meter. Op die afstand werd Martina kort voor de Spelen in Amsterdam Europees kampioen. In Rio werd hij echter al vroeg uitgeschakeld.

De NOS verslaggever vroeg aan Martina: "Heb je je zorgen gemaakt? De 100 meter bracht niet wat je wilde, twijfelde je aan de vorm?" Martina antwoordt: “Nee, nee, nee. Ik weet wat ik het hele seizoen aan het doen ben. Het ging niet zoals ik wilde, maar God heeft andere plannen voor me, dus ik wil niet kwaad zijn. Gewoon doorgaan, altijd positief blijven.” Op de vraag wat die plannen dan zijn, antwoord Martina dat hij het ‘ronde per ronde’ bekijkt. “Eerst de halve finale, en dan de finale.” 

Churandy Martina kreeg op zijn geboorte-eiland Curaçao een katholieke opvoeding, blijkt uit de biografie 'Ik ben blij' die Frank Woestenburg in 2013 over de atleet publiceerde. Nog altijd is hij gelovig: hij slaat voor iedere wedstrijd een kruis en bidt dan kort.

“Mijn succes”, vertelt Martina in het boek, “heb ik aan Hem te danken. Want zonder God kan ik niets.” De atleet zegt God “als mijn vriend” te zien. “Ik kan altijd met Hem praten. Hij luistert altijd naar me en heeft me veel goede dingen gebracht. Ik ben Hem dankbaar voor het leven dat ik leid.”

Bron: NOS/Katholiek Nieuwsblad

Screen-Shot-2016-08-17-at-14-09-48
--:--