Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Han Peekel in 'De Kist': 'Voorlopig de reis niet maken'

Maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

De afgelopen vier jaar was Han Peekel (73) meerdere keren bang voor de dood. Peekel, bekend van Wordt Vervolgd, een programma over strips en tekenfilms, vertelt erover in het EO-programma De Kist. Presentator Kefah Allush gaat vanavond bij hem langs. 

Een aantal jaren gelden werd Han Peekel plotseling ernstig ziek. Maar hij vreesde vooral voor het leven van zijn vrouw Thea, die snel aan kanker zou overlijden. Niet lang nadat hij afscheid moest nemen van zijn grote liefde, bleek zijn dochter kanker te hebben. 

'Thea zal daar ook zijn'

Als Peekel te zijner tijd zelf overlijdt, denkt hij naar ‘een bourgondische wijngaard' te gaan, vertelt hij in De Kist. Hij stelt zich voor dat daar een lange tafel is, veel muziek en mooie kunst. Een plek waar goede gesprekken gevoerd worden. Thea zal daar ook zijn, maar voorlopig hoopt hij die reis nog even niet te hoeven maken.

De Kist: Han Peekel

"Het is bijzonder te zien dat hoe lang je dit ook doet, je altijd weer uitkomt bij de kern van iemands bestaan," vertelt presentator Kefah Allush over de gesprekken die hij wekelijks met BN'ers voert in De Kist. "De dood blijkt vaak een zaadje te zijn voor de groei van een nog groter gesprek. Dat mensen mij dit allemaal durven te vertellen voor het oog van de camera blijft iets wonderlijks.” Vanavond spreekt Kefah met tv-producent, schrijver en presentator Han Peekel. 

Maandag 26 oktober, 23.25 uur, NPO 2 

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--