Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help jij deze EO-programma's aan een Televizier Award?

Stem voor 14 september op één van onze programma's

Dag in, dag uit maken we programma's die je raken, inspireren of aan het denken zetten. Twee van onze programma's dingen mee in de strijd om de Televizier awards: 'Jojanneke en de jeugdzorgtapes' en 'Hallo, ik heb kanker'. Steun jij deze programma's met jouw stem?

Deel:

Hallo, ik heb kanker

Hallo, ik heb kanker is genomineerd voor de Televizier Ster-Jeugd 2022.

In Nederland krijgen elk jaar ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. In ons aangrijpende kinderprogramma 'Hallo, ik heb kanker' volgden we tieners Kelsie, Rose, Olivier en Marleen in hun dagelijks leven met deze ziekte. Hoe vinden zij de balans tussen school, vrienden en vriendinnen, hobby's en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum?

Presentatrice Anne-Mar Zwart ging bij hen langs en stelde vragen die anderen niet durven stellen. De eerlijke en openhartige verhalen van Kelsie, Rose, Olivier en Marleen zijn inspirerend en laten zien hoe je hoopvol blijft ondanks moeilijke omstandigheden.

Jojanneke en de jeugdzorgtapes

Jojanneke Jeugdzorg

Deze serie is genomineerd voor de Televizier-Ster Impact 2022.

Jojanneke van den Berge toont in 'Jojanneke en de jeugdzorgtapes' de verhalen achter de jaarlijks 19.000 uithuisplaatsingen in Nederland. Dit getal had met de nieuwe jeugdwet uit 2015 drastisch verlaagd moeten worden, maar dat is niet gelukt. De jongeren Nando, Joaquin, Maddie, Doke, Jamie en Eli laten in deze zesdelige serie zien wat een uithuisplaatsing met je leven doet. Jojanneke zegt: "Alle jeugdzorgjongeren die ik spreek hebben iets gemeen: ze willen dat het systeem verandert. Voor henzelf heeft dat waarschijnlijk niet meer zoveel zin, maar ze denken aan de kinderen die na hen komen. Voor die kinderen maken we deze serie.” Deze jongeren en hopen met hun verhaal af te dwingen dat het jeugdzorgsysteem blijvend verandert. 

Stem hier op 'Hallo, ik heb kanker' en via deze link op 'Jojanneke en de jeugdzorgtapes'.

--:--