Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het jaarlijkse koninklijke fotomoment

Blog Jeroen Snel

In de voorjaarsvakantie gaat de koninklijke familie traditiegetrouw op wintersportvakantie in het Oostenrijkse dorp Lech. Blauw Bloed is erbij voor het jaarlijkse fotomoment.

Deel:

Een belangrijke reden om deze fotosessie te organiseren, is de privacy van de familie. De royals poseren een half uurtje voor de pers, zodat ze de rest van de vakantie met rust gelaten worden. Deze afspraak werkt al jaren goed. 

Als ik eerlijk ben, denk ik zelf soms even: daar gaan we weer... We reizen af naar Oostenrijk voor een fotomoment van dertig minuten. Eerst poseren ze, waarna ze een stukje skiën. De skipiste die ze daar sinds jaar en dag voor gebruiken, stamt nog uit de tijd dat de kinderen klein waren. Het is dus een simpele piste die inmiddels veel te saai voor ze is. Gelukkig zie je dat op televisie niet terug, want op beeld zoeven ze met een vaartje langs. 

Toch vind ik dat we deze traditie niet kunnen overslaan. Beatrix, Willem-Alexander en Máxima, Constantijn en Laurentien met hun kinderen én natuurlijk Amalia, Alexia en Ariane zijn er allemaal bij. De kinderen groeien in rap tempo op, maar we zien ze – terecht – niet vaak. Alleen op Koningsdag, bij zomer- en winterfotomomenten en soms nog een keer tussendoor. Het is dus leuk en belangrijk om ze in Lech even te zien. En een uitzending vanuit de sneeuw in plaats van de studio is natuurlijk heerlijk sfeervol!

Blauw Bloed

Zaterdag 29 februari, 19.50 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--