Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het recept - Choemoes

5 augustus 2021 · Leestijd 3 min

In de nieuwe Jodcast bespreken Esther Porcelijn en Esther Erwteman een klassiek gerecht uit het Midden-Oosten: Choemoes. Dat de choemoes zoals we dat kennen uit de supermarkt, niet altijd choemoes ís, blijkt uit de manier waarop Esther & Esther het recept maken. Hieronder vind je het recept uit het kookboek Nosh van Esther Erwteman.

Ingrediënten

Gedroogde kikkerwten          250 gram
Bakpoeder                              2 zakjes
Knoflook                                 1 teentje
Tahini                                      250 gram
Citroen                                   1, sap
Zout                                        2 tl
Komijn                                    2 tl
Kookwater van de kikkerwten

Garnering
Olijfolie
Za’atar                                    1 el
Paprikapoeder                       1 el

Bereidingswijze

--:--