Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe houd ik mezelf warm: 8 tips

De beste sloffen, beweegtips en een unieke chocomelk

Je hoeft maar naar buiten te kíjken en je krijgt het al koud. Daarom een speciale ‘Hoe blijf ik warm?’-handleiding. De beste sloffen, beweegtips en een unieke chocomelk: er is voor elk wat wils.

Deel:

1. Kom van die bank af

Als je sport, creëren je spieren energie, waardoor ze opwarmen. Maar liefst 75 tot 95 procent van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte. Een flinke work-out zorgt ervoor dat je langer warm blijft, maar een korte oppepper werkt ook, al is het maar om de ergste rillingen van de kou te voorkomen. Doe bijvoorbeeld deze oefeningen: touwtjespringen, sprinten op je plaats, jumping jacks, opdrukken, planken of muurzitten.

2. Hete pitjes

Voor degenen die liever niet in de weer gaan met kokend water, is een hittepit ideaal. Deze warm je op in de magnetron en blijft gerust een half uur warm. Er zijn verschillende soorten vullingen, zoals tarwe, lijnzaad, rijst en koolzaad.
De pittenzakken met kleine zaden of korrels voelen zachter aan en houden hun temperatuur langer vast dan kussens met kersenpitten erin, omdat die pitten groter zijn. Kersenpitten zijn dan wel weer lichter qua gewicht.

3. Warmhouder

Deze kruik komt van de babyafdeling, maar waarom zou je hem niet in je eigen bed leggen? Omdat deze van roestvrij staal is, kan hij niet knappen. Met een kruikzak eromheen voelt hij lekker zacht aan. Nooit meer koude voeten in bed!

4. Slof slof

Koude voeten, ook al draag je sloffen?

Controleer het materiaal: zijn ze van een synthetische stof of van wol? Wol neemt vocht goed op en voert het naar buiten af, maar textiel laat je voeten vooral zweten. Echt leer werkt trouwens hetzelfde als wol. De beste voering zou merinowol zijn, dat is wol van Australische schapen. Het is zacht, kriebelt niet en houdt je voeten goed warm.

5. Swingend door de kamer

De salsa, swing, bachata of foxy… Door een dans te leren, warm je al snel op. YouTube staat vol video’s waarin zo’n dans stap voor stap wordt uitgelegd. Je kunt een partner- of solodans leren, in welke stijl dan ook. Het voordeel van een video is dat je zo vaak kunt terugspoelen als je wilt. En gaat een pasje je te snel? Verander dan de afspeelsnelheid van de video. Ga daarvoor met je muis op de video staan, dan verschijnt er rechtsonder een icoon van een tandwiel. Klik daarop, klik vervolgens op ‘afspeelsnelheid’ en kies een langzamere snelheid.

6. Pimp je chocomelk

Het recept van warme chocomelk met slagroom kennen we ondertussen wel. Tijd voor wat afwisseling:

• Helemaal hip tegenwoordig: een freakshake. Versier je chocomelk met een toef slagroom en zoetigheid als minimarshmallows, chocoladepinda’s, koekkruimels, of zelfs een donut: het kan niet gek genoeg.
• Maak een chococcino: giet een laag opgeschuimde melk over je chocomelk en maak ’t af met een laagje cacaopoeder.
• Voor een afwisselend smaakje dat niet al te veel overheerst, voeg je een hazelnoot-, vanille- of karamelsiroop toe.
• Maak je chocomelk extra knus met een snufje kruiden als kaneel, speculaas of kardemom.
• Voor degenen die juist wat pit missen: een beetje chilipeper doet wonderen.
• En met een laagje Baileys of een andere likeur is je drankje zéker verwarmend.

7. Hete thee

Het seizoen van de lekkere kruiden is aangebroken, dus stop deze ook vooral in je thee. Hier drie makkelijke recepten voor net dat beetje extra in je theekop:

• Maak een pot earlgreythee van een liter water. Stop daar een kaneelstokje, een steranijs en een theelepel venkelzaad in.
• Meng drie eetlepels losse darjeelingthee, twee eetlepels gedroogde sinaasappelschillen en een theelepel kruidnagel in een kleine kom. Doe drie eetlepels van dit mengsel in een grote theepot. Doe hier vier kaneelstokjes, vijf sinaasappelschijfjes en een steranijs bij. Kook 0,75 liter water op 90 graden Celsius, giet dit in de pot en laat vijf minuten trekken.
• Doe in een groot glas gekookt water wat schijfjes gember, een paar muntblaadjes en een klein kaneelstokje. Dit kan blijven zitten tijdens het drinken.

8. Knuffelen met jezelf

Fleecedekens vallen van je schouders bij de kleinste beweging, en als je moet opstaan van de bank of uit de luie stoel, is het opeens erg koud. Daar is een oplossing voor: de Snuggle. Dit is een kleed en megatrui ineen. Zo heb je altijd je dekentje bij je. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen.

--:--