Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe is het met... 2nd Chapter of Acts?

De broer en zussen Matthew, Nelly en Annie Ward vormden samen The 2nd Chapter of Acts. Wie weet ken je ze nog uit de jaren ’70 of ‘80. Ze betoverden hun christelijke publiek met nummers als Easter Song en I’m So Happy. Hoe gaat het nu met deze zangers?

Deel:

Het drietal was nog deels minderjarig toen 2nd Chapter of Acts begon. Na de dood van hun ouders startten Matthew (12 jaar), Nelly (14 jaar) en hun 25-jarige zus Annie in 1970 hun band. De jongste twee woonden toen bij Annie en haar man Buck Herring. Annie bespeelde de piano en de rest zong. Eerst zong het trio alleen in koffiehuizen en bij kleine bijeenkomsten, later vooral in kerken en theaters. In 1972 kregen ze hun eerste contract en brachten ze hun single Jesus is uit. In 1974 kwam hun debuutalbum With footnotes. Hun vrolijke paaslied Easter Song werd meteen een hit. 

Gedeelde genen

Matthew vertelt in een interview: “Onze stemmen vulden elkaar op een natuurlijke manier aan, zoals dat alleen kan bij dezelfde genen.” Annie schreef de meeste liederen en zong net als Matthew veel solostukken. Nelly zong niet vaak solo, maar haar stem was als het ware de lijm die één geheel maakte van de drie stemmen. Wat bijzonder is aan deze groep, is dat geen van drieën een zangopleiding heeft gehad. Misschien is dat wel de reden dat hun muziek vaak onregelmatige ritmes bevat. Samen met wat progressieve rock-elementen zorgt dit voor unieke en prachtige muziek.

Annie

Hoe het nu gaat met deze talenten? De nu 78-jarige Annie Herring begon tijdens en na 2nd Chapter of Acts haar solocarrière en was ook hierin erg succesvol. Ze vertelt: “Soms was het wel moeilijk om zonder mijn broer en zus te zingen. Ik ben zo gewend dat ze er zijn. Ik hoor als het ware welke stukken zij zouden zingen. Maar Nelly en Matthew zijn nog wel achtergrondzangers op sommige van mijn albums, hoor.” In 2010 kwam Annies laatste album uit: Dance of the Horses and Other Animal Tracks.

Nelly

Nelly Greisen is nu 63 jaar en houdt zich vooral bezig met vrijwilligerswerk, is actief in haar lokale gemeenschap en zingt af en toe nog in worshipgroepen. Ze geniet erg van haar familie: “Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn twee volwassen zoons en natuurlijk met mijn lieve echtgenoot Steve.”

Matthew

Matthew Ward begon net als Annie ook een solocarrière. In 1994 stond zijn leven plotseling stil door de diagnose kanker. Twee jaar later is hij hiervan gelukkig genezen verklaard. Nu is hij nog steeds bezig met rondtouren en spreken voor groepen. De 60-jarige Ward kreeg door de jaren heen ook verschillende aanbiedingen voor het maken van seculiere muziek. Matthew heeft altijd geweigerd om dit te doen. Hij zegt: “Ik wil geen dode muziek zingen. Ik weet dat God mij geroepen heeft om mijn talent voor Hem te gebruiken.” Matthew is getrouwd met Deanne en is vader van drie dochters.

Luister hier het nummer Easter Song.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer lezen over een gospelartiest met wie je vroeger meezong? Lees hier hoe het nu gaat met Amy Grant.

--:--