Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe vier je Pasen? Maak er met deze tips een feestje van

8 ideetjes om het Paasfeest te vieren

Het is bijna Pasen, dan vieren we de dood en opstanding van Jezus. Een belangrijk feest, hierdoor liet Hij zien dat zelfs de dood niet het laatste woord heeft. Hier wat ideetjes om het Paasfeest te vieren – samen met je gezin of juist door aan anderen te denken.

Deel:

1. Lees of bekijk het paasverhaal

Lees of bekijk naast het echte paasverhaal een verhaal dat de paasboodschap ook in zich heeft, maar minder expliciet of op een andere manier. Bijvoorbeeld het boek en de film van Narnia. Een leuk luisterboek op YouTube is De kunstenaar. 

2. Schrijf een brief aan Jezus

Schrijfeen brief aan Jezus. Deze las ik op een Amerikaanse blog. Mooi om je eigen gedachten eens op papier te zetten, met Jezus als focus. Wat zou je allemaal tegen Hem willen zeggen?

3. Vier het avondmaal

Vier het avondmaal als gezin. Vervang de wijn door druivensap en vier op Goede Vrijdag het avondmaal met elkaar. Gewoon aan tafel.

4. Vier Goede Vrijdag

Laat Goede Vrijdag echt een andere avond zijn. Je kunt op die avond kaarsen aansteken en in soberheid doorbrengen. En zo in de stilte overdenken welke pijn Jezus heeft geleden en wat Hij heeft gedaan om het kwaad te overwinnen.

5. Zoek de stilte op

Zoek een stilteplek op en gebruik die plek om de tijd te nemen om iets uit de bijbel te lezen en met God te praten

6. Maak van Paaszondag een feest

Maak van Paaszondag echt een feest. Trek je vrolijke kleren aan, bekijk een kerkdienst, dek de tafel uitgebreid. Zet vrolijke muziek op!

Vier het feest met mensen die misschien minder of nauwelijks in de kerk komen

7. Jezus is opgestaan

Zeg bewust tegen elkaar: “Jezus is opgestaan.” Misschien klinkt het overbekend, en als je het hardop zegt, misschien juist heel bizar. Maar herinner je jezelf en anderen eraan dat dat de basis is van het geloof in Jezus.

8. Bekijk een kerkdienst

Nodig iemand uit om naar de kerkdienst te bekijken. Vier het feest met iemand die misschien minder of nauwelijks in de kerk komt. Juist deze dag hoort iedereen erbij.

Beeld: Nienke van Denderen

Geschreven door

Maria van Beelen

--:--