Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hulpactie #1Maaltijd levert 2,5 ton op

'Dit maken we niet vaak mee'

Op Tweede Pinksterdag, de dag dat de terrassen en restaurants weer opengingen, lieten tienduizenden Nederlanders hun ontbijt staan. In plaats daarvan doneerden zij vijf euro of meer voor mensen die wereldwijd hongerlijden als gevolg van de coronacrisis. Binnen twee dagen kwam er meer dan 250.000 euro binnen.

Deel:

De gevolgen van de coronacrisis treffen de allerarmsten wereldwijd als een mokerslag. Door de lockdown kunnen zij vaak niet werken. Dat betekent in hun geval meteen ook geen inkomen en dus geen geld om eten te kopen. Hongersnood dreigt. “Dat willen we met man en macht voorkomen," aldus #1Maaltijd-initiatiefnemer Tiemen Westerduin.

Livestream Opwekkingsconferentie 

#1Maaltijd is de digitale variant van de zendingscollecte die traditioneel op Tweede Pinksterdag tijdens de jaarlijkse Pinksterconferentie van Opwekking wordt gehouden. Deze conferentie werd dit jaar vanwege corona online georganiseerd. Kijkers van de livestream van de pinksterconferentie doneerden massaal. Westerduin: “Natuurlijk treft de coronacrisis veel Nederlanders hard, ook economisch. Toch hebben zo veel mensen oog voor de gevolgen van corona voor de allerarmsten wereldwijd: hartverwarmend! We maken het als hulporganisaties niet vaak mee dat er in twee dagen al ruim 2,5 ton binnenkomt. Dit lukte ook doordat er zoveel verschillende organisaties eendrachtig samenwerken.” 

Samenwerking 10 hulporganisaties 

#1Maaltijd is een unieke samenwerking tussen tien hulporganisaties: Zending en Gemeente, Leprazending, EO Metterdaad, Red een Kind, TEAR, VPE-zending, Compassion, World Vision, ZOA en Kerk in Actie. EO Metterdaad zorgt er samen met de hulporganisaties voor dat de giften op de juiste plaats terechtkomen.De opbrengst komt ten goede aan voedselvoorzieningnoodhulp. 

#1Maaltijd loopt nog twee weken door. Doneren kan via 1maaltijd.nl

--:--