Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik heb mijn zus zien overlijden en dat is een trauma'

Nieuw seizoen 'Ik mis je'; zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

Deel:

Vanavond start een nieuwe reeks afleveringen van het EO-programma Ik mis je. Presentatoren Arjan Lock en Marleen Stelling praten op begraafplaatsen met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Hoe pakken zij de draad weer op en waar vinden ze troost?

Julia Blokhuis, de jongste zus van Sharon, Thamar en Sarah, krijgt een onschuldig lijkende oogontsteking. Maar Julia blijkt een zeldzame auto-immuunziekte te hebben, waaraan ze binnen vier dagen overlijdt. “Ik heb tot het laatste moment gedacht: ze komt hier op de een of andere manier wel weer uit,” vertelt Sharon in Ik mis je. “Maar ik heb mijn zus zien overlijden en dat is een trauma.”

Mooie herinneringen

“Mijn zusje Evelina bracht me stiekem een filterzakje met een beetje aardappels, wat groente en een klein stukje vlees,” vertelt Jan van de Gracht, die als tiener op straat leefde. Evelina is dan zelf nog een kind. In 2008 overlijdt ze aan kanker. In Jans hart blijft zij altijd levend door de mooie herinneringen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Ik mis je Jan van de Gracht
Jan van de Gracht vertelt in 'Ik mis je' over het verlies van zijn zusje Evelina.

“Mijn zus Jolanda kon moeilijk over haar afscheid praten. Ze wilde er niet aan,” vertelt Thekla Both-van Velden, die een sterke band heeft met haar zus, in Ik mis je. Dan blijkt Jolanda een hersentumor te hebben. Hoewel het nu al drie jaar geleden is dat ze overleed, mist Thekla haar zus meer en meer. Gelukkig vindt ze steun en troost bij haar familie.

Nieuw seizoen 'Ik mis je'

Arjan Lock en Marleen stelling spreken in het EO-programma Ik mis je met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Vandaag start een nieuwe reeks zaterdaguitzendingen. Ook op zondagmorgen zendt de EO afleveringen van Ik mis je uit. 

Iedere zaterdag, 19.15 uur, NPO 2
Iedere zondag, 8.55 uur, NPO 2 


Kijk 'Ik mis je' hier terug

--:--