Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sia laat zich troosten door Jezus’ tranen

Deel:

Bij Corjan stond het nummer Jesus wept van Sia een poosje op repeat. Zo mooi vond hij het. Luister zelf, en laat je betoveren èn troosten.

Het is het kortste bijbelvers: ‘Jezus weende’ (Johannes 11: 34). Jezus huilt, zijn vriend Lazarus is dood. De Australische zangeres Sia werd erdoor geraakt en componeerde een muzikaal pareltje. Het is te vinden op haar laatste album This is acting.

De song start grotesk, maar wordt sober op het moment dat Sia haar eerste couplet inzet. Het is bijna een begrafenis-tune. Ik heb de song een tijdlang op repeat gehad. De zangeres doet tekstueel namelijk iets boeiends. Ze verweeft haar eigen drankprobleem met de korte bijbeltekst.

De 12 stappen van de AA-groepen

In het couplet lijkt Sia te verwijzen naar de 12 stappen van de AA-groepen. Sia kijkt in de songtekst als het ware de groep aan. Zij is aan de beurt om op de stoel te gaan zitten. Ze is eerlijk en vertelt: ‘Ik kan de leegte in mijn ziel niet vullen met feestjes, wiet en drank.’ De groep knikt instemmend.

Maar daar blijft het niet bij. Sia voelt aan dat er iemand betrokken is bij haar situatie. Ze put hoop uit het feit dat Jezus huilt. Ze zingt, huilt. ‘How Jesus wept, He wept as he, took twelve steps and carried me. Oh, how he wept for thee, resurrection on me.’

In hetzelfde schuitje

Ik blijf na de song even stil voor me uit staren. Zitten we niet allemaal in hetzelfde schuitje? Heeft niet iedereen zijn ‘hurts’, ‘hang-ups’ & ‘bad habits’? Ik in ieder geval wel. Ik schuif mijn stoel in de denkbeeldige kring en laaf mij aan de wetenschap dat ik niet alleen de reis naar een hoopvolle toekomst maak.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Corjan Matsinger

--:--