Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jezus als grootste verschil-maker in de geschiedenis

Veertigkalender Tearfund over verschil maken

Ook dit jaar brengt Tearfund een veertigdagenkalender uit. Het thema is dit jaar ‘Een wereld van verschil’.

Deel:

Tearfund ziet de veertig dagen in aanloop naar Pasen als een mooie gelegenheid om te reflecteren op Jezus als ‘de grootste verschilmaker in de geschiedenis.’ De kalender is opgebouwd rond het Bijbelboek Matteüs. ‘Steeds als Jezus optreedt, zet Hij de dingen in een ander licht. Mensen worden bevrijd van zonde, ziekte en onrecht. De wereld verandert waar je bijstaat. Maar Jezus doet niet alleen wonderen; Hij laat ook een andere manier van leven zien,’ licht de organisatie toe.

Aanknopingspunten

Tearfund wil met de veertigdagenkalender (€ 4,50) inspireren en praktische aanknopingspunten geven. Op die manier hoopt de organisatie het gesprek over thema’s als ontmoeting, missie en rechtdoen op een laagdrempelige manier te voeren. De schrijvers zijn Rinke Verkerk, Moses Alagbe, Mirjam van der Vegt, Reinier Sonneveld, Theodoor Meedendorp, Dorina Nauta en Otto de Bruijne.

Extra materialen

De veertigdagenkalender kun je als gezin, groep of zelfs met de gehele kerk gebruiken. Voor iedere doelgroep zijn er gratis extra materialen beschikbaar. Zo kunnen kringen en groepen een ‘veertigdagenpakket’ bestellen. Hierin zit bijvoorbeeld een gesprekshandleiding. Voor gezinnen is er een gezinsboekje te downloaden en voor kinderwerkers is er een speciaal lesprogramma. Ook is er een speciale liturgie voor de Stille week.

--:--