Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Joey, het is jouw tijd nog niet’

15 maart 2021 · Leestijd 4 min

Joey (22) uit Spakenburg is vanaf jonge leeftijd verslaafd aan drugs. Strak van de coke maakt hij als tiener werkweken van zeventig uur achter een viskraam. Als hij last krijgt van schizofrene gedachten, doet hij meerdere zelfmoordpogingen. Tijdens zijn derde poging ziet hij een wit licht en hoort hij een stem. “Joey, het is jouw tijd nog niet”. Nu laat hij zich dopen.

Als Joey nog maar elf jaar oud is, maakt zijn vader een einde aan zijn leven. Na deze heftige gebeurtenis komt Joey erachter dat hij met dezelfde gedachten worstelt. “Ik hoorde mijn vader vragen een einde aan mijn leven te maken. Ook hoorde ik een stem die zei dat ik mezelf moest snijden.” Om deze stemmen tot zwijgen te brengen, begint Joey met het gebruik van cocaïne. Eerst met vrienden in de kroeg, maar al snel wordt het een dagelijkse bezigheid. Hij stopt met school en komt zoals veel jongeren in vissersdorp Spakenburg terecht achter de viskraam op de markt. “Ik maakte zeventig uur per week en stond bijna iedere dag strak achter de kraam. Ik werd wel gewaarschuwd door vrienden, maar luisterde niet. In het begin kon ik de coke nog wel betalen, maar dat houd je niet vol. Ik gebruikte twee of drie gram. Dat is voor 120 euro aan coke per dag.” 

Zelfmoordpoging

AfbeeldingJoey5

Gevangenisstraf

Doop

Heb je vragen over zelfdoding of wil je praten over zelfmoordgedachten? Dat kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Bekijk hier het verhaal van Joey

Aflevering 1

Bekijk hier het verhaal van Joey

Soep, Sores en Soelaas

--:--