Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jomarly maakt clip voor overleden Jason: ‘hij was mijn engel’

Jomarly coverde het nummer ‘If I would have known’ als ode aan zijn goede vriend Jason. Hij verongelukte op Sint-Maarten in een motorongeluk. ‘Hij was een superhero voor mij’.

Deel:

Hij had een rottige jeugd, Jomarly uit Den Haag. Hij groeit op in een achterbuurt in New York, waar bendes de dienst uit maken. Jomarly belandt als 7-jarig jochie al in een van deze bendes. De politie zoekt namelijk niet naar drugs bij kleine kinderen, hij is dus de ideale drugskoerier. En Jomarly kan zo wat geld mee naar huis nemen, wat zeer welkom is.
Zijn moeder heeft kanker, en gaat hard achteruit. Uiteindelijk sterft zij.

Na dit enorme verlies moet Jomarly verhuizen naar zijn vader, die op Sint-Maarten woont. Twee enorme live-events voor een kind dat al niet zo’n beste start heeft gehad.

Te wild om te temmen

Op Sint-Maarten belandt Jomarly weer in een bende-cultuur. Hier ontmoet hij zijn goede vriend Jason. ‘Hij was geen vriend, hij was een broeder. Hij was mijn engel. Hij zag het, dat ik een beetje verloren was, dat ik de weg kwijt was. En hij zei tegen mij: kom, ik ga je een andere manier van leven leren. En dat heeft hij gedaan. Maar ik was te wild om te temmen, en ik belandde toch in de bajes. Mijn hele detentie heeft hij voor mij en mijn familie gezorgd, hij heeft mij niet vergeten.’

Zonder Jason

Jomarly is een van de deelnemers van het programma Uit de Bak. Presentator Dwight van van de Vijver gaat in deze serie op stap met ex-gedetineerden, en ontdekt waar zij tegen aan lopen nu ze hun plek in de samenleving weer in mogen nemen. Jomarly had met Jason plannen gemaakt voor de toekomst: ze wilden op scholen aan de slag om jongeren te waarschuwen om niet dezelfde fouten te maken als hij. In het EO-programma lUIt de Bak lukt het Jomarly om hier een begin mee te maken – al moet het zonder Jason.  

Jomarly was onlangs te gast bij Op1
Jomarly was onlangs te gast bij Op1
Kijk aflevering 6 van de serie Uit de Bak
Kijk aflevering 6 van de serie Uit de Bak

Kijk via NPO Plus of kijk de aflevering op 13 januari om 21.00 uur op NPO 3.

Bekijk de serie Uit de Bak
Bekijk de serie Uit de Bak
--:--