Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kastelen en paleizen

Blog van Jeroen Snel

Het Muiderslot, Kasteel de Haar en Paleis Soestdijk: in Nederland staan prachtige kastelen en paleizen. Nu we deze zomer veelal in eigen land op vakantie gaan, presenteer ik Blauw Bloed de komende weken vanaf deze mooie locaties.

Deel:

De meeste kastelen en paleizen zijn tegenwoordig ingericht als museum en gaan vanaf 1 juni weer open. Dit zijn heel leuke plekken om in de vakantie te bezoeken, dus op deze manier zetten we ze in het zonnetje. De eerste twee afleveringen van deze zomerserie – zaterdag is alweer de tweede te zien – presenteer ik vanaf Het Loo, het paleis in Apeldoorn waar we als Blauw Bloed kind aan huis zijn en vaak filmen.

Op dit moment is er binnen een grote verbouwing gaande, maar de paleistuin gaat weer open voor publiek. Hier interview ik conservator Paul Rem en hij vertelt me alles over het ontwerp van de tuin. Wist u bijvoorbeeld dat het een kopie is van de beroemde paleistuin van Versailles?

Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het koninklijke nieuws. Zo was de koning afgelopen zondag aanwezig bij de Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Op de laatste maandag in mei herdenken de Verenigde Staten jaarlijks alle militairen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Traditiegetrouw vindt de herdenkingsbijeenkomst plaats op de zondag ervoor. Vanwege de coronacrisis werd de herdenking dit jaar zonder publiek gehouden. Wat is het dan mooi dat de koning er dit keer juist wel was en de eerste krans legde.

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--