Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kees van der Spek komt fraude met adoptie uit Kameroen op het spoor

Dinsdag 20.30 uur, RTL 5

Deel:

In zijn realityprogramma Oplichters aangepakt (RTL 5) gaat Kees van der Spek met de verborgen camera op pad, op zoek naar oplichters, fraudeurs, afpersers en andere criminelen. Vanavond komt de misdaadjournalist een oplichter in West-Kameroen op het spoor. De man heeft een kindje ter adoptie aangeboden aan een Nederlands echtpaar.

Een echtpaar uit de Achterhoek roept de hulp in van Kees van der Spek. Het stel vertelt hem dat ze een kindje wilden adopteren. Daarom hebben ze ruim 8.000 euro betaald aan een man, die later helaas een oplichter bleek te zijn. Wat kan Kees voor het gedupeerde echtpaar betekenen? 

Lees ook: Nieuw seizoen 'Kees van der Spek: Oplichters aangepakt'
Lees ook: Nieuw seizoen 'Kees van der Spek: Oplichters aangepakt'

Dader opgespoord in West-Kameroen

In Kees van der Spek: Oplichters aangepakt zien we hoe Kees en zijn team op zoek gaan naar deze bedrieger. Ze ontdekken dat de dader vanuit een levensgevaarlijke stad in West-Kameroen opereert. 

Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

In binnen- en buitenland brengt Kees van der Spek de praktijken van fraudeurs aan het licht. Dat leidt soms tot pittige confrontaties met de oplichters. Deze keer staat hij in Oplichters aangepakt een echtpaar uit de Achterhoek bij. Het stel, dat een kindje wilde adopteren, is bedrogen door een oplichter uit Kameroen. 

Dinsdag 1 juni, 20.30 uur, RTL 5

Beeld: Joep Venmans

--:--