Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ken je mij? | Bram en Micah

Bekijk deze aflevering van 'Ken je mij?' op NPO Start

In nieuwe afleveringen van 'Ken je mij?' leren acht gelovige transpersonen elkaar kennen. In de eerste aflevering vertellen Bram en Micah elkaar in een briefwisseling over hun genderdysforie en hun leven voor en na hun coming-out.

Deel:

Bram (58)

Bram is genderfluïde. Dat houdt in dat hij zich de ene dag meer man, en de andere dag meer vrouw voelt. Na twee jaar huwelijk deelt hij dit grote geheim met zijn vrouw. Voor haar een harde klap, maar geen reden om bij hem weg te gaan.

Micah (31)

Micah wordt als jongen geboren in een christelijk gezin in het Westland. Voor Micah is het vanwege autisme altijd al lastig om zich onderdeel te voelen van de maatschappij, altijd voelt ze zich anders. Ze identificeert zich als non-binair en valt daarmee helemaal buiten de labels man en vrouw. Voor de vader van Micah is het ingewikkeld als mensen vragen naar zijn kinderen. Hij heeft er twee; en dochter en een… Ja het was zijn zoon. Maar hoe zit dat nu?

Bram en Micah delen hun verhaal in aflevering 1 van 'Ken je mij?' (seizoen 2). Deze aflevering werd op 16 oktober 2022 uitgezonden op NPO 2 en is nu te zien op NPO Start.

--:--