Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kira wilde niet meer leven, maar een wonder veranderde haar gedachten

Kira Geers vertelt haar verhaal in De Verandering

Toen Kira Geers klein was hadden haar vader en moeder vaak ruzie. Ook werd ze op school enorm gepest. Ze komt al vroeg in aanraking met drugs en er wordt misbruik van haar gemaakt. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat Kira uit het leven wilde stappen.

Deel:

Als je niks presteert, ben je niemand

Onbewust brengt de vader van Kira zijn eigen slechte jeugd over op zijn kinderen. Hij is een extreem veeleisende man voor wie niks goed is. Hij dwingt Kira en haar twee broers om altijd de beste te zijn. ‘Als je niks presteert, ben je niemand’, luidt zijn levensmotto. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet huilen.

Ook worden de kinderen op judo gezet. Als het Kira – in tegenstelling tot haar broers – niet lukt om binnen haar klasse de beste en sterkste te zijn, betekent dit dat ze genegeerd wordt door haar vader. Hij komt wel naar haar broers kijken, maar niet naar haar. Kira vindt het vreselijk en voelt zich niet gezien.

Op zoek naar geluk en erkenning

Op zowel de basisschool als de middelbare school wordt Kira enorm gepest en geslagen. Ze ontdekt dat er met geweld veel valt op te lossen en besluit een knuppel mee te nemen. Maar vanbinnen is ze nog steeds het kleine meisje dat op zoek is naar geluk en erkenning.

Op twaalfjarige leeftijd komt Kira al in aanraking met drugs. Door dit drugsgebruik en de zoektocht naar erkenning, wordt ze een makkelijk slachtoffer van foute types die misbruik van haar maken. Zo wordt ze tot overmaat van ramp verkracht. Om de pijn die dit met zich meebrengt niet te voelen, gebruikt ze steeds meer drugs.

Wanhoop

In diezelfde tijd komt Kira’s familie tot geloof, waaronder ook haar vader. Hij begint steeds vaker over God te praten, maar Kira wil er niks mee te maken hebben. Ze is haar leven zo zat dat ze er een eind aan wil maken.

Op het moment dat ze een plan heeft gemaakt en de daad bij het woord wil voegen, gaat haar telefoon. Het is haar vader. Hij praat met haar over zijn liefde voor God en vraagt of ze langs wil komen. Toch rijdt Kira naar haar eigen huis. Daar aangekomen besluit ze wel te bidden. Uit wanhoop roept ze het uit naar God. En dan gebeurt er iets heel wonderlijks.

Kira Geers in De Verandering

Kira’s verhaal is op zaterdag 25 september te zien in De Verandering op NPO 2, rond de klok van 19:15. Meer weten over Kira of het televisieprogramma De Verandering, lees dan hier verder.


Heb je suïcidale klachten of ken je iemand in je omgeving? Praat er anoniem en vertrouwelijk over met de hulpverleners van 113 via de telefoon of chat. Bel 113 (gratis: 0800-0113) of chat via 113.nl

Geschreven door

Eline de Bruin

--:--