Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Klimaatrapport bewijst: er is hoop.

13 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Deze week bracht het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties onheilspellend nieuws. Het is nog erger dan we dachten. In het donkerste scenario verdwijnt de Amazone en stijgt de zeespiegel tientallen meters. Joram wordt er moedeloos van. Is ons klimaatbewuste gedrag niet een druppel op een gloeiende plaat als we fossiele brandstoffen blijven uitstoten?

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Christelijke campings

Nu er eindelijk een zomerse periode aanbreekt, gaat Joram los over zijn kampeerervaringen op christelijke campings. Opstaan met gebed, jongens- en meisjesvelden en iets met een aspirine. En je hoort hoe de puber Cocky op een niet zo christelijke wijze in een campingfolder verscheen. Sjirk zie je niet in een tentje, maar laat zich juist tijdens vakanties door andere christelijke tradities inspireren.

Formule I

Verder in deze uitzending: Sjirk vindt het grote onzin dat de Formule 1-race in Zandvoort onder het mom van een 'sportief evenement' doorgaat. Maar liefst 100.000 bezoekers per dag worden er in de eerste helft van september verwacht. En dat in tijden waarin evenementen massaal worden afgelast.

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--