Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Coromapost, ademgebeden voor rust en Amen-producten

Het was een onrustige week en dat zal nog wel even doorgaan. Daar hebben we de tips dus een beetje op afgestemd: post voor ouderen, gebeden om rust te zoeken en kleding en telefoonhoesjes met een boodschap.

Deel:

Coromapost

Wil je langs je oma (of een andere oudere), maar kan dat nu niet? Onze blogger Wilbert van de Kamp heeft een mooi initiatief gelanceerd: Coromapost. Bezorg je oma geen corona, maar een kaartje! En wil je andere ouderen even iets leuks of liefs sturen: Wilbert verzamelt allerlei adressen zoals je ziet:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gebed om op adem te komen

De nieuwsbrief van de Canadese schrijfster Sarah Bessey staat in het teken van ademgebeden (of centrerende gebeden) voor tijden van onrust. Ademgebeden worden al eeuwenlang door geestelijken in de kerk beoefend, zoals bijvoorbeeld het Jezusgebed. Je spreekt de tekst heel bewust uit terwijl je in- en uitademt. ‘Ik hoop dat deze oude vorm van meditatie of gebed ons even een moment tot rust zal brengen en ons zal vernieuwen’, schrijft Sarah.

Je vindt haar nieuwsbrief met gebeden hier.

Truien waar je Amen tegen zegt

afbeelding
afbeelding.

Laura Haspels studeerde vorig jaar af aan de Artemis Academie met haar project Amen en inmiddels is dat project een bedrijf geworden met sweaters, hoodies, telefoonhoesjes en een magazine (zie ook de foto boven). Allemaal bedoeld om mensen te inspireren door Bijbelverhalen. ‘We zijn op zoek naar antwoorden op de vragen van dit leven. De Bijbel staat vol schitterende, leerzame en inspirerende verhalen, ongeacht of we ze geloven of niet’, vindt Laura.

De tops worden geproduceerd door een bedrijf dat veel aandacht besteed aan duurzaamheid en ze worden bij Laura om de hoek bedrukt. Een sweater kost € 45, een telefoonhoesje € 25.

Je vindt ze hier.

Pixarfilm over leven na de dood

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Disneys Pixar komt met een opvallende nieuwe film in juni van dit jaar: Soul. De film gaat over een jazzmuzikant, Joe Gardner, die door een ongeluk belandt in een mysterieuze zielenwereld. Het is opvallend dat Pixar opnieuw het leven na de dood verbeeld in een animatie: de film Coco ging er ook al over.

Dit is de trailer die deze week uitkwam:

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--