Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Maak kunst met Bob, gesprek Francis Collins & Tom Wright en de nieuwe Sufjan

We hebben heel uiteenlopende tips deze week. Van een kunstwerk waar je aan mee kunt doen tot een bijzonder gesprek tussen twee mastodonten over God en corona. En leuk nieuws over blogger Wilbert.

Deel:

Maak samen met Bob een kunstwerk!

In onze serie Holy Shit ging Marjon langs bij kunstenaar/zinzoeker Bob Venus. Bob is nu met een heel bijzonder kunstproject bezig waarbij hij jouw hulp kan gebruiken.

Samen met Martijn Booisma werkt hij aan een kunstwerk van 300 geschilderde plankjes. Als die plankjes samen vormen het kunstwerk waarop de boodschap te zien is: ‘You don’t have to fight for a place at the table.’

Jij kunt eraan meedoen door een plankje te kopen en te beschilderen. Martijn en Bob verwerken vervolgens jouw kunstwerk in het grotere geheel! Geen zin om te schilderen? Je kunt ook doneren. Daarmee zorgen de kunstenaars dat het kunstwerk weerbestendig wordt gemaakt en een plek krijgt waar het voor meer mensen te zien is: de N414 dichtbij de A1.

Wil je meer weten of meedoen? Klik dan hier.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Leestip: God, de fanfare en ik.

Een prachtig artikel van Arjan Broers in Volzin: God, de fanfare en ik. Arjan gaat in het stuk in op de uitnodiging om iets te schrijven over God:

‘Ruim twintig jaar geleden stond ik in de tuin van het huis waar ik woonde met mijn toen nog kleine oudste zoon, toen ik eindelijk de klokken van de kerk verderop hoorde luiden. Ik had ze eerder waargenomen, maar nu pas durfde ik aan mezelf toe te geven dat ik erheen wilde alsof het de fanfare was. Ik besloot op dat moment dat ik niet de rest van mijn leven wilde drentelen voor de drempel van God, maar naar binnen wilde: die kerk in, maar vooral de ruimte van God in.’

Je leest het stuk hier.

Nieuwe single Sufjan Stevens

Vandaag zag de nieuwe single van Sufjan Stevens het licht. De 12-minuten-durende single America is de eerste van het album The Ascension dat op 25 september uitkomt. America gaat over de moeilijke relatie die Sufjan Stevens met zijn thuisland heeft. Gebroken en verslagen smeekt hij om hem niet te behandelen zoals Amerika behandeld wordt. Sufjan schreef het nummer al 6 jaar geleden, ten tijde van Carrie & Lowell, maar vond het toen niet bij dat album passen. De sound van Carrie & Lowell is overigens ook verleden tijd: Sufjan gebruikt op zijn nieuwe album vooral synthesizers, een drumcomputer en een laptop.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

NT Wright en Francis Collins over corona

Op 12 juli vind er een bijzonder live stream event plaats: de Britse theoloog NT Wright gaat die avond in gesprek met Templeton Prize winnaar en wetenschapper Francis Collins. De twee praten samen over het laatste boek van Wright dat ook onlangs in het Nederlands verscheen: God en de pandemie. Collins is op dit moment ook betrokken bij onderzoek naar een vaccin tegen Covid-19 en werkt nauw samen met de gezondheidsadviseur van het Witte Huis, dokter Anthony Fauci. Ook daarover zal hij vertellen. 

Het event vindt plaats op 12 juli vanaf 19.55 uur tot 21.10 uur Nederlandse tijd. Hier vind je meer info.  

Blogger Wilbert is een duurzame koploper!

Leuk nieuws: onze columnist Wilbert van de Kamp is een van de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. Zijn bijzondere projecten staan daarmee even in de schijnwerpers. Wil je weten wat Wilbert doet naast bloggen voor Lazarus, kijk dan hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--