Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Podcast Tim Hofman & Gert-Jan Segers, online Veritas event met Dirk de Wachter en docu Dorothy Day

Met deze tips kom je je weekend wel weer door: twee boeiende podcasts, een online Veritas event en een mooie docu over de katholieke activist Dorothy Day.

Deel:

Podcast jezuïeten & verzet

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De makers van de podcast Bidden Onderweg hebben een nieuwe 10-delige podcast gemaakt met de titel Jezuïeten en verzet: 75 jaar bevrijding. De podcast is een indringende kennismaking met twee jezuïeten en verzetshelden: de Nederlandse professor internationaal recht Robert Regout en Duitse apostel Rupert Mayer.

Beide jezuïeten komen al snel in aanraking met de vernietigende kracht van het nazi-regime. Ze roepen op tot verzet en nemen plaats in de frontlinie. De prijs die ze betalen is hoog. Regout en Mayer overleven het nazi-geweld niet.

De tien afleveringen duren elk ongeveer tien minuten. De serie is beschikbaar in de app van Bidden Onderweg en op www.biddenonderweg.org.

Online Veritas event met Dirk de Wachter 

Het Veritas Forum lanceert een mooi concept in deze tijd: Questions in Quarantine. Met gesprekken met internationale gasten, maar ook met bijdragen uit ons eigen land. Zo spraken gisteravond theoloog Almatine Leene en presentator Andries Knevel met elkaar en voor 18 mei staat er een event met psychiater Dirk de Wachter en hoogleraar en politicus Maarten Verkerk over gelukkig durven zijn. Hier vind je meer informatie. En je kunt dus ook events terugkijken:. 

Hoe waarheidsgetrouw is Unorthodox? 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien heb je de Netflix-serie Unorthodox al gekeken, of ‘m -net als ik- nog op je lijstje staan om te kijken. In de Volkskrant vind je een boeiend achtergrondverhaal van een vrouw die net als de hoofdrolspeelster de orthodox-joodse wereld achter zich heeft gelaten. Zij schetst de echte wereld van de chassidische joden en vertelt wat er wel en niet waarheidsgetrouw is in de serie. Je vindt het hier

Docu Dorothy Day: de anarchistische oma 

Er is een nieuwe documentaire uit over de katholieke activiste Dorothy Day (Blogger Daan Savert riep haar al eens uit tot de nieuwe Luther). En het goede nieuws is dat je ‘m helemaal online kunt kijken. De docu vertelt haar verhaal: hoe ze van communistische journalist mede-oprichter werd van The Catholic Worker en ‘houses of hospitality’ oprichtte voor de daklozen van New York tijdens de Grote Depressie in de jaren 30 van de vorige eeuw. De hele docu vind je hier

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--