Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Linda Beiler: 'Ik was paragnost'

De Verandering, zaterdag 26 juni, 19.20 uur, NPO 2

Als kleuter ziet Linda Beiler al dingen die niemand anders ziet. Bijvoorbeeld overleden mensen zoals haar oma. Of andere spookachtige figuren in de tuin en op de trap. Linda vindt al die dingen maar eng en wordt er heel angstig door.

Deel:

Door de angsten wordt Linda depressief. Haar vader neemt Linda mee naar een magnetiseur. Bij deze magnetiseur wordt haar ‘gave’ ontdekt en leert Linda hoe ze deze gave kan beheersen en juist gebruiken om andere mensen te helpen. Ze begint een eigen praktijk aan huis en wordt als medium en paragnost gevraagd bij Astro TV. Ze doet het goed en is populair. Mensen bellen haar en vinden rust in haar voorspellingen.

Voldoening

"Elke toekomstvraag kon ik beantwoorden, ik stond er elke keer versteld van. Ik dacht dat ik een gids was die mensen in contact kon brengen met overledenen. Dat ik mensen hielp, gaf me veel voldoening."

Wanhoop

Terwijl Linda anderen gelukkig maakt, is ze zelf de wanhoop nabij. Want in Linda's hoofd woedt een oorlog. "Ik was depressief en kreeg ook allerlei gezondheidsklachten zoals fibromyalgie, een chronische pijn in spieren en bindweefsel. Ook kreeg ik hartkloppingen en uitslag en ontwikkelde ik straatangst." 

Ontdekkingsreis

Te midden van alle chaos en ellende raakt ze in gesprek met een neef die ook uit een diepe depressie is gekomen. Dat gesprek wordt het begin van een geheel nieuwe ontdekkingsreis.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering

 Zaterdag 26 juni, 19.20 uur, NPO 2 (hh)

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--