Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lofliederen van voorbijgangers weerhouden man van zelfdoding

'Je weerspiegelt het evenbeeld van God'

Drie uur lang stond een man in de Braziliaanse stad Patos de Minas op de vensterrand van zijn woning, om zich naar beneden te storten. Naar de brandweer, die in een naastgelegen ruimte met hem probeerde te communiceren, luisterde hij niet. Pas toen omstanders lofliederen gingen zingen, bedacht de man zich.

Deel:

De Zwitserse website Livenet.che meldt hoe de 43-jarige man tegen zes uur ’s avonds uit het raam van zijn woning geklommen was, om naar beneden te springen. Drie uur lang stond hij daar en dreigde een einde aan zijn leven te maken. Volgens de brandweer leed de man aan schizofrenie en dacht hij dat hij achtervolgd werd.

Evenbeeld van God

Omstanders die op het tumult van de brandweer afkwamen, verzamelden zich onderaan het gebouw. Om de man over te halen weer terug zijn woning in te gaan, zetten enige christenen lofliederen in. Zo zongen ze: “Je bent een spiegel, die het evenbeeld van God weerspiegelt. Huil niet, ook als de wereld dat nog niet gemerkt heeft. Als God je waarde maar kent.”

Wil je naar aanleiding van dit artikel doorpraten? Heb je op dit moment hulp nodig? Kijk dan op 113online.nl of bel met 0900-0113.

Tegen negen uur ’s avonds gebeurde eindelijk waar iedereen op hoopte: de man stapte terug zijn woning in. Brandweerlieden brachten hem daarop naar een noodopvang.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: YouTube

--:--