Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luisteraar Quinn vindt herkenning in ‘De Spiegel’

'De zin van je leven' leidt tot openhartig gesprek in 'Martine in de middag'

‘Ben jij jezelf of ben je soms een variatie?’ In het EO-radioprogramma 'Martine in de middag' zoekt Martine ten Klooster wekelijks naar een zin die veel voor iemand betekent. De woorden uit het nummer ‘De Spiegel’ van Jan Smit verwoorden precies wat er in het hart van luisteraar Quinn leeft.

Deel:

"Het voelde meteen alsof het over mij ging”, vertelt Quinn. “Ik ben namelijk non-binair. Dat betekent dat ik mij niet sterk man of heel erg vrouw voel. Ik wil gewoon mezelf zijn.” Geëmotioneerd voegt Quinn daaraan toe: “Als ik in de spiegel kijk, zie ik wel een versie van mezelf – een variatie – maar het strookt niet met wat er aan de binnenkant zit."

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?
Is het altijd diegene die op je lijkt?
Die je kent van buiten, maar geldt dat ook vanbinnen?
Wat zie jij als je denkt aan die persoon?
Jan Smit – De Spiegel

Niet mannelijk of vrouwelijk

"Zou je graag iets anders willen zien?", vraagt Martine zich af. "Ik zou er graag meer androgyn (niet expliciet mannelijk of vrouwelijk) uit willen zien", zegt Quinn. "Maar dat is niet iets wat je even snel kunt bewerkstelligen."

"Het gaat erom wat je uitdraagt"

"Er zijn momenten en dagen dat ik bewust niet naar mezelf kijk omdat dat heel moeilijk is." Met professionele hulp leert Quinn met dit onaangename gevoel omgaan. "Uiterlijk is ook niet alles natuurlijk. Dat klinkt heel cliché. Maar het gaat erom wat je uitdraagt van binnenuit."

'Martine in de middag' hoor je elke zondag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

--:--