Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 luistertips voor de autorit met kinderen naar je vakantiebestemming

Voor je het weet ben je op je vakantieadres

Een leuke manier om de reis met je kinderen naar je vakantiebestemming gezelliger te maken is om samen naar podcasts en luisterboeken te luisteren. Met deze tips scoor je punten tijdens de dierenquiz, droom je weg naar een andere plek of filosofeer je samen over levensvragen.

Deel:

EO podcast - De Rampnacht


In De Rampnacht ontdekt Janna (12) dat haar opa Pieter een geheim heeft. Tijdens een stormachtige nacht vlucht haar opa verward naar zolder met een mysterieus koffertje. Janna vraagt hem er de volgende dag naar, maar hij wil er niet over praten. Ze ontdekt dat het heeft te maken met de Watersnoodramp van 1953. Als een detective gaat Janna op zoek naar wat er in die Rampnacht van toen is gebeurd. Wat is het geheim waar haar koppige opa al 70 jaar niet over praat? En wat ontdekt ze over zichzelf?

De rampnacht EO podcast

De Zoete Zusjes Vakantiepodcast

Heb je jonge kinderen met wiebelige benen op de achterbank zitten die? Dan is deze podcast aan te raden. De zusjes Saar en Janna de Zoete spelen samen met hun moeder onder andere een dierenquiz, delen tips om slijm te maken en mijmeren over dilemma’s. Terwijl jouw kinderen antwoord geven op de quiz, tuffen jullie ondertussen door naar jullie vakantiebestemming.
De Zoete Zusjes Vakantiepodcast is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten

De zoete zusjes vakantiepodcast

De Waanzinnige Podcast

Wie kunnen er beter kinderboekentips geven dan kinderen zelf? In deze podcast vertellen kinderen tussen de zes en twaalf jaar over hun lievelingsboek. De aflevering duren maximaal tien minuten en er wordt ook altijd een stukje voorgelezen. Een hele fijne podcast voor jonge boekenwurmen of juist voor kinderen die wat hulp kunnen gebruiken om plezier te krijgen in lezen.
De Waanzinnige Podcast is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten

De waanzinnige podcast

Zin in vakantie met Annika

De avontuurlijke en vrolijke Annika gaat op vakantie in Nederland met haar vader, moeder, broer en hondje Bo. In vier weken tijd proberen ze verschillende vakantieadres uit. Zo logeren ze in een stacaravan in Zuid-Limburg en slapen ze op een schapenboerderij op Texel. Ondertussen beleeft het gezin allerlei avonturen. Met deze podcast zit je al snel in het verhaal en geniet je ondertussen mee van alle mooie plekken die Nederland te bieden heeft.
Zin in vakantie met Annika is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten

Zin in vakantie met Annika podcast

EO podcast - De Fragiele Droom

Wat komt er op je af wanneer je op jonge leeftijd in de jeugd speelt bij een profclub? Mogen Feliciano en Illaijh na dit seizoen bij hun club blijven? Luister mee bij de jongens thuis, op school, in de kleedkamer en op het veld. Volg hun reis vol spanning, verwachting, tegenslag en succes.

De fragiele droom podcast

Filosoofje

Kunnen robots op gaan mensen lijken? Wat is waardevol? Kun je zelf bepalen wie of wat je later wilt zijn? In Filosoofje gaan kinderen over dit soort vragen in gesprek. Leuk om de visie van kinderen op levensvragen te horen en mooi om over die vragen door te praten met je eigen zoon of dochter.
Filosoofje is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten

Filosoofje podcast

Luisterboek – Hotel de grote L

Ook luisterboeken kunnen de lange vakantiereis aangenamer maken. Zoals het boek Hotel de grote L, geschreven door Sjoerd Kuyper. Kos heeft zijn moeder verloren en zijn vader ligt na een hartaanval in het ziekenhuis. Samen met zijn drie zussen probeert hij hun strandhotel te runnen, maar dat valt nog niet mee. Een verhaal met humor en een serieuze ondertoon.
Hotel de grote L is te beluisteren via de bekende streamingsdiensten of via de bibliotheek

Hotel de grote L
--:--