Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Speciaal voor kerst: Make-up tips voor beginners!

Extra feestelijk, maar wel jezelf

Tijdens de kerstdagen is alles altijd extra mooi versierd. Overal zijn lampjes, slingers en mooie kleren. Wil je jezelf nou ook een extra mooie look geven deze kerst, maar weet je niet waar je moet beginnen? En wil je ook een beetje jezelf blijven? Lees dan nu deze feestelijke kerst make-up tips voor beginners.

Deel:

Er is zoveel keuze in make-up, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat gebruik je nou ook alweer precies waarvoor? En moet je echt per se glitter op je gezicht dragen tijdens kerst? Of hele dikke eyeliner? Wij denken van niet. Daarom gaan we voor kerstmake-up waarin jij je gewoon jezelf voelt. Want dat is wel het allerfijnst.

Ben je een brildrager? Scroll dan naar beneden voor speciale tips!

Gezicht

We beginnen met het gezicht. Maak het goed schoon voordat je begint, zodat er niet de hele dag vuil op je gezicht blijft plakken. Wel zo fris! Ben je je zomerse kleurtje kwijt? Dan is het fijn om wat bronzer aan te brengen onder je jukbeenderen en rond je voorhoofd.

Zet je jukbeenderen aan met een mooie highlighter voor een levendige glans. Bekijk de kwast op de afbeelding om te zien waar je dit precies moet doen.

Ogen

Make-up tips voor beginners

De basis: begin met een bruine oogschaduw over je bewegend ooglid. Doe een klein beetje oogschaduw langs de onderste wimperrand. Hoe dichter je dat bij je oog doet, hoe kleiner je oog lijkt. Wat meer experimenteren? Doe er dan ook nog een andere tint bruin bij in je crease (de vouwlijn bovenaan je ooglid). Vervaag het een beetje zodat het mooi subtiel blijft. Klinkt ingewikkeld? Kijk dan nog even naar de illustratie! 

Om je ogen groter te laten lijken, doe je wat lichte oogschaduw (eventueel eentje die een beetje glimt) in je binnenste ooghoek. Doe ook een beetje onder je wenkbrauw.

Wil je toch graag uitpakken? Kies dan voor een gedurfde glitter eyeliner. Zet deze met een subtiel lijntje boven je wimpers. Op YouTube vind je veel uitlegfilmpjes over hoe je dit netjes doet.

Doe tot slot wat mascara op je wimpers. Let op dat je niet te veel klontjes krijgt. Voor grotere ogen, kun je ook nog wat mascara op je onderste wimpers doen.

Lippen

Wanneer je een eenvoudige kleur kiest voor je ogen, kun je wat meer uitpakken bij je lippen. Kies een kleur die bij je past. Loopt je lippenstift altijd uit? Gebruik eens een lipliner in een tint donkerder dan je lippenstift.

Als je helemaal niet van lippenstift houdt, probeer dan eens een fijne lipgloss in een mooie kleur. Of kies een (bijna) kleurloze lipgloss die een mooie glans geeft aan je lippen.

Je kunt deze tips ook combineren! Breng eerst je lippenstift aan en doe er daarna een kleurloze lipgloss op voor glanzende lippen met een mooie kleur.

Brildragers

Make-up tips voor beginners

Draag je een bril? Dan hebben we wat extra tips voor je. Hou je ogen extra eenvoudig en blijf weg van de zware en felle oogschaduwkleuren. Kies een lichte tint.

Mocht je het leuk vinden om eyeliner te dragen, match deze dan met je montuur. Heb je een breed montuur? Ga dan ook voor een dikkere eyeliner. Als je een smal montuur hebt, hou dan ook je eyeliner subtiel en zet alleen een dun lijntje.

Waar kun je dan wel uitpakken? Kies voor een felle lippenstift: probeer bijvoorbeeld eens dieprood of een mooie (felle) roze.

Lees ook: Sjaal breien voor beginners

Illustraties: Femke Jansen

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--