Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen (40) woont met haar kinderen op een industrieterrein

Kijk de vijfde aflevering van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

Wonen op een industrieterrein? Marleen doet het. Niet omdat ze hier altijd van droomde, maar omdat ze een paar jaar geleden in woningnood kwam. Ze hoopt de kleine bovenbedrijfswoning snel te kunnen verlaten is en dringend op zoek naar een fijne plek die ze samen met haar twee kinderen tot een echt thuis kan maken.

Deel:

Marleen woont samen met haar kinderen (7 en 10 jaar oud) in een kleine woonruimte boven een bedrijf op een bedrijventerrein in Heemskerk. Vijf jaar geleden liep haar relatie stuk waardoor ze in woningnood kwam. Sinds hun ontmoeting woonden ze samen in zijn koophuis. Toen de relatie was beëindigd heeft Marleen dat huis verlaten.

Klein en onveilig

De huidige woning van Marleen heeft een oppervlakte van 45 m2. Haar slaapkamer deelt ze met haar twee kinderen. Vanwege de kleine ruimte kunnen zij moeilijk vriendjes uitnodigen om te spelen. Ook de locatie van het pand is niet ideaal: op het terrein is veel verkeer. Dit zorgt voor geluidsoverlast én de kinderen kunnen hierdoor niet veilig buitenspelen. Om over de geluidsoverlast van feestjes in naastgelegen panden nog niet te spreken...

Kindvriendelijk

Het gaat Marleen er vooral om dat de nieuwe woning haar kids ten goede komt. Voor hen wil ze een eigen kamer, veilige omgeving en niet verder dan 15 kilometer bij hun vader vandaan. In de nieuwe woning wil Marleen graag wat mensen kunnen uitnodigen, bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje. Dat hebben de kinderen van Marleen de afgelopen drie jaar niet thuis kunnen doen.

Budget

Marleen betaalt voor haar huidige bedrijfsappartement 600 euro (exclusief gas, water en licht). Voor haar nieuwe stek kan ze ongeveer 1000 euro inclusief betalen. De HuizenFixers doen hun best om een woning te vinden die aan deze wensen voldoet.

Kijk aflevering 5 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start.

Wil je meer lezen over Opgroeien & Gezin?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspirerende (geloofs)verhalen, de mooiste podcasts en programma's die raken.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--