Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marleen Blootens in tv-dienst: 'Elisabeth in quarantaine'

Zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Veel kerken zitten minstens één keer per jaar vol: met Kerst. Dat is dit jaar heel anders. Gelukkig kunnen we thuis ook genieten van de kerstboodschap én mogen we op de bank uit volle borst meezingen. In vier kerkdiensten zien we het kerstevangelie door de ogen van Elisabeth, Maria, Jozef en Simeon. In de eerste dienst gaat ds. Marleen Blootens uit Rotterdam-Overschie voor.

Traditiegetrouw zendt de EO in deze tijd van het jaar speciale (extra) edities uit van Nederland Zingt en Nederland Zingt Dichtbij. Daarnaast kunnen we rond de feestdagen kijken naar tv-kerkdiensten waarin verschillende predikanten voorgaan. Zo luisteren we toch samen naar de boodschap van het evangelie.

'De stem van Elisabeth'

Op de laatste adventszondag van 2020 gaat ds. Marleen Blootens voor in een tv-kerkdienst. Ze leest met ons Lucas 1:39-45. “In dit Bijbelgedeelte zit Elisabeth in quarantaine, in afzondering. Samen met Maria kijkt ze verwachtingsvol naar de toekomst, wanneer de Geest door haar stem spreekt over de komst van de Heer.”
Zondag 20 december, 9.20 uur, NPO 2

Meer tv-kerkdiensten rond Kerst en Oud & Nieuw

'Maria en het heilige kind'
Ds. Almatine Leene uit Hattem preekt over Lucas 2. “Jezus is geboren, het heilige komt onder ons wonen! Door de ogen van Maria zien we echter dat het heilige voor Jezus niet zit in het grootse of majestueuze.” 
Vrijdag 25 december, 10.00 uur, NPO 2

'Brief aan Jozef'
Ds. Rolinka Klein Haneveld uit Amersfoort preekt over Matteüs 1:20-25. “Daar sta je dan... Jozef. Eerste stiefvader ter wereld. In het kerstevangelie kom je nauwelijks aan bod, maar je hebt een cruciale rol. Jozef, mogen we jou beter leren kennen?”
Zondag 27 december, 9.20 uur, NPO 2

'De zegen van Simeon'
Ds. Jikky de Jong uit Beverwijk preekt over Lucas 2:34-35. “Simeon mocht aan het eind van zijn leven Jezus zien. Maria staat nog aan het begin. De zegen die ze van Simeon krijgt, bevat geen zalvende woorden. Hoe treed je een onzekere toekomst tegemoet?”
Vrijdag 1 januari, 10.00 uur, NPO 2

Geschreven door

Bart van Delen

--:--