Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gaat het nu met drielingouders Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’?

‘Ik zou liegen als ik zeg dat dat niets met mij heeft gedaan’

In de EO-serie ‘Meer dan verwacht’ gaven Kevin en Nicole met hun drieling Mae, Ivy en Nova een inkijkje in hun leven. Het EO-programma werd een groot succes op televisie. Hoe gaat het nu met ze?

Deel:

Een mooi avontuur én een rollercoaster. Zo kijken drielingouders Kevin en Nicole terug op de periode dat ze in het EO-programma Meer dan verwacht met hun drieling Mae, Ivy en Nova een inkijkje gaven in hun drukke gezinsleven. “We zijn er blanco ingestapt”, glimlacht Kevin. “We dachten: leuk om anderen te laten zien hoe het leven met een drieling eraan toegaat. En dan hebben de meiden later ook beelden om terug te zien hoe het vroeger was. Maar het is veel groter geworden dan we hadden gedacht!” Hij haalt zijn schouders op: “Al maakt het voor mij niet uit of we elke dag door 1 miljoen mensen zijn bekeken, of de helft ervan. Het was gewoon leuk om mee te doen.”

“Op het schoolplein horen de kinderen regelmatig: ‘Hé, ik heb jou op tv gezien!’”, vult Nicole aan. “Aan het begin keken ze me dan vragend aan, want voor hen was het heel normaal dat ze op tv kwamen. Nu hebben we ze geleerd te zeggen: ‘Ja, dat klopt’. En daarna spelen ze gewoon weer verder.”

Televizier-Ring

Ook nadat de serie op tv was afgelopen, was de rollercoaster nog niet voorbij: Meer dan verwacht is genomineerd voor de Televizier-Ring! “Zo grappig!” lacht Nicole. “Toen we de eerste gesprekken met de redactie hadden, hebben we er weleens grappend iets over gezegd: ‘We gaan voor de Televizier-Ring!’ En nu maken we er écht kans op. Als drielingmoeders hebben we al afgesproken dat we dan met elkaar de jurken gaan shoppen. Kom maar op met die galajurken!”

Duizend positieve reacties – en een paar negatieve

Nicole moest zelf ook wennen aan alle reacties na de uitzendingen, schreef ze kortgeleden op Instagram: “De periode tijdens en na de uitzendingen was heel leuk, maar ook heel intens. En ik zou liegen als ik zeg dat dat niets met mij heeft gedaan.” Welke impact heeft het op haar gehad? “Mensen hebben een mening over je”, legt ze uit. “Voordat de serie op tv startte, had ik me voorgenomen me niet te laten raken door de reacties. En toch. Iedereen kent je ineens van haver tot gort – net zo goed als onze ouders – dénken ze. Ook al kreeg ik duizend positieve reacties, ’s avonds in bed piekerde ik alsnog over die paar negatieve opmerkingen. Ze kennen ons helemaal niet, maar toch kreeg ik er een knoop van in mijn maag.”

Iedereen kent je ineens van haver tot gort – dénken ze

Kevin kon alle reacties iets makkelijker naast zich neerleggen, ook toen hij op Twitter racistische opmerkingen kreeg. “Dat zijn van die mensen die bijvoorbeeld onder Anoniempje1988 racistische dingen plaatsen”, vertelt hij schouderophalend. “Natuurlijk raakt dat me even, en daarna laat ik het weer los. Maar bij Nicole was het commentaar soms persoonlijker – dat gebeurt naar mijn idee sowieso sneller met moeders onder elkaar. Dat je denkt: is dat nou nodig, om elkaar zo te steken?”

Wil je niets missen rondom Meer dan verwacht?

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief 'Opgroeien en gezin'.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Totaal andere manier van opvoeden

Nicole knikt: “Toch vond ik de reacties die over mij gingen nog wel oké. Vooral de opmerkingen die over onze kinderen gingen, kwamen bij me binnen. Op een gegeven momenten zei iemand dat ik de kinderen tekortdeed, omdat ik alles probeer te plannen. Dan komt er zo’n boosheid bij me op. Laatst lunchte ik met de andere drielingmoeders uit Meer dan verwacht, en praatten we erover door. Tatiana, Fahista, Mieke en ik: we hebben alle vier een totaal andere manier van opvoeden. Maar dat betekent nog niet dat de ene manier goed en de andere manier fout is. Elke moeder doet alles met de beste intenties. Maar mensen trekken hun conclusies op basis van een paar minuten op tv. Dan is een reactie snel geplaatst.”

Als ik in de supermarkt sta en ik heb er drie die niet luisteren, ben ik de pineut

“Bovendien heeft het merendeel van de ouders een eenling gehad”, vult Kevin aan. “Bij ons drukte het ziekenhuis ons aan het begin op het hart om voor regelmaat te zorgen. En dat hebben we vastgehouden, omdat het voor ons gezin goed werkt.” Nicole: “Als je in de supermarkt staat met één kind dat niet luistert, pak je hem of haar op en loop je weg. Maar als ik in de supermarkt sta en ik heb er drie die niet luisteren, ben ik gewoon de pineut. Dan tillen ze míj́ op en ben ik weg, haha! Daarnaast ben ik zelf ook iemand die gewoon goed gaat op structuur. Voor mij is dat veel makkelijker dan juist alles loslaten.”

Is er na afloop van de tv-serie weleens iets gebeurd, dat jullie dachten: hier had de cameraploeg bij moeten zijn?

Nicole: “Vaak genoeg. Eigenlijk zijn vooral de alledaagse dingen interessant. Zo waren we in maart twee weken lang om en om ziek. Dat was intens. Aan de ene kant was ik natuurlijk blij dat er toen geen camera op mijn snufferd stond. Maar het had wel grappige beelden opgeleverd: we liepen eindeloos met alle emmertjes door het huis.”

Drielingouders Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’: ‘Als wij samen willen blijven, móét je nu gaan praten’

Lees ook over:

Drielingouders Kevin en Nicole uit ‘Meer dan verwacht’: ‘Als wij samen willen blijven, móét je nu gaan praten’

Deze zomer, 22 juli, zijn de meiden jarig. Hoe gaan jullie dat vieren?

Kevin: “Dan worden ze alweer 5!”
Nicole: “Ongelofelijk hè. Het gaat zo bizar snel. Al denken ze daar zelf anders over: de dag na hun vorige verjaardag zijn ze begonnen met aftellen. Omdat ze in de zomervakantie jarig zijn, trakteren ze begin juli al op school. Daarna komt er een prinsessenfeestje voor de klasgenootjes, een paar dagen later nog een feestje voor onze familie en vrienden, en een paar dagen later zijn ze écht jarig. Ze hebben echt niets te klagen!”

En op 16 juni zijn jullie een jaar getrouwd. Gaan jullie dat ook zo uitgebreid vieren?

Nicole: “Daar zijn we nog niet helemaal over uit. We zijn nog in dubio of we iets met de kinderen gaan doen of met z’n tweeën, want het is ook vaderdag. ’s Avonds gaan we in ieder geval samen uit eten bij onze trouwlocatie.”

Romantiek

Eerder vertelden Kevin en Nicole hoe de romantiek tijdelijk in de ijskast ging toen de drieling werd geboren. Maar ook met drie energieke kleuters in huis blijft het hard werken elkaar te vinden. “Het scheelt dat de kinderen nog wel op tijd op bed liggen”, vertelt Nicole. “Soms kijken we een filmpje. Het liefst zouden we weer een avondje naar de bios gaan. Maar qua doordeweekse oppas leunen we al vrij veel op onze ouders, dus die willen we niet te veel voor de avonden vragen.” Kevin lacht: “Als je gewerkt hebt en ze na het eten naar bed hebt gebracht, is het ook wel érg lekker om op de bank te ploffen. Dus om er dan nog op uit te gaan…” Nicole knikt: “We zijn ’s avonds vaak gewoon moe. Dan kan je wel lekker gaan stappen met z’n tweeën, maar je weet dat er de volgende ochtend om 7.00 uur weer drie kinderen naast je bed staan. Is dat het dan waard? Tsja, vaak ook niet.”

Meer dan verwacht

De komst van een baby verandert je leven voorgoed. Maar stel je eens voor dat je opeens niet één, niet twee, maar drie baby’s mag verwelkomen! Het EO-programma Meer dan verwacht geeft een inkijk in het zeer verrijkte, gezellige, chaotische, maar bij vlagen ook pittige bestaan van kersverse meerlinggezinnen.

Meer dan verwacht kijk je terug via NPO Start.

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--