Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn leven was een grote puinhoop'

Anne-Lynn Wilbrink in 'De Verandering'

Anne-Lynn is een nakomertje en haar ouders zien haar dan ook echt als een cadeautje. Ze is een vrolijk en spontaan kind. Anne-Lynns vader is vaak afwezig maar toch drukt hij een duidelijke stempel op de opvoeding. Haar vader is daarbij vooral gefocust op de dingen die Anne-Lynn niet goed doet. Dit heeft een hele negatieve invloed op Anne-Lynn.

Deel:

Omdat ze bij haar vader niet de liefde vindt die ze nodig heeft, zoekt Anne-Lynn het vanaf haar puberteit elders. Ze ontdekt dat ze veel aandacht kan krijgen van jongens, maar de relaties die ze aangaat zijn allesbehalve gezond. “Ik had altijd ruzie met mijn vriendjes. Er was sprake van manipulatie, geschreeuw. Maar ik had geen eigenwaarde, dus ik liet het maar gebeuren.”

Abortus

Dan ontdekt Anne-Lynn op haar 21e dat ze zwanger is. “Het was een nachtmerrie. Het enige wat ik dacht was: ‘Nee, dit kan nu niet! Mijn leven is al een grote puinhoop’.” Anne-Lynn maakt een afspraak voor abortus, iets waar haar ouders bij toeval achter komen. Zij bieden nog aan om het kind voor haar op te voeden, maar Anne-Lynn is vastbesloten de zwangerschap te beëindigen.

Out

De abortus heeft veel impact op Anne-Lynn. Alle remmen gaan los. Ze stort zich in uitgaan, drugs en drank. Haar ouders zien haar steeds verder wegglijden en verliezen de laatste connectie die ze nog met haar hadden. Het absolute dieptepunt komt wanneer Anne-Lynn drie dagen lang alle soorten drugs door elkaar gebruikt. “Ik was zo leeg. Ik stond dagenlang te feesten, maar er was niets van me over. En toen ging ik out.” Wanhopig doet Anne-Lynn het laatste wat ze kan bedenken: ze schreeuwt naar God. “Ik wilde niet meer. Ik wilde terug, maar ik wist niet hoe.”

'De Verandering' gemist?

Kijk de uitzending terug via NPO Start

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--