Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Muziek en verhalen tijdens tweede 'Concert van hoop'

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

Deel:

Een jaar na het uitbreken van de coronapandemie zendt de EO een tweede Concert van hoop uit. Samen met het Oranje Fonds wil de EO door muziek en verhalen hoop geven. Tijdens het concert treden Guus Meeuwis, Diggy Dex, O’G3NE en andere artiesten op.

Daarnaast zijn er hoopvolle verhalen van mensen die zich als maatje inzetten voor iemand anders, omdat juist nu niemand er alleen voor mag staan. Iedereen die een hoopvol lied uit het concert wil doorsturen naar iemand die wel wat hoop kan gebruiken, kan terecht op EO.nl/concertvanhoop.

'Je vecht nooit alleen'

Tijdens dit tweede Concert van hoop treden de 3JS op met ‘Je vecht nooit alleen’. Kijkers kunnen live vanuit hun huiskamer meedoen in de uitzending. Ze zijn als publiek zichtbaar op het grote scherm in Ahoy. De kijkers kunnen een vel papier tonen met daarop de naam van degene die ze met het nummer een hart onder de riem willen steken.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Concert van Hoop Guus Meeuwis
Guus Meeuwis treedt vanavond op tijdens het tweede 'Concert van hoop'. Credits: EO en ANP/Kippa.

Aanmelden om live mee te doen kan tijdens het concert via de website EO.nl/concertvanhoop. Via deze site kunnen ook de liedjes uit het eerste en tweede Concert van hoop doorgestuurd worden naar mensen die hoop kunnen gebruiken. 

Interviews op NPO Radio 5

Van 20.00 tot 22.00 uur is er een speciaal radioprogramma te horen waarin er vooruit gekeken en teruggeblikt wordt met de artiesten van het concert en de geportretteerde ‘maatjes’ die zich inzetten of geholpen worden via het Oranje Fonds. De presentatie van het radioprogramma is in handen van Henk van Steeg: ”Het afgelopen jaar hebben we allemaal meegemaakt hoe anders het leven kan lopen. We hebben zeker ook mooie momenten gehad, maar ook momenten waarop we echt even extra hoop nodig hadden."

Mooi dat we liedjes weer een andere, hoopvolle dimensie kunnen geven  

"Muziek helpt je vaak door die momenten heen, ook ikzelf ervaar die liefde voor muziek," zegt Henk. "Daarom vind ik het ook zo mooi dat we live op de radio via Concert van hoop en de extra interviews daaromheen, bepaalde liedjes weer een andere, hoopvolle dimensie kunnen geven.”

Concert van hoop

20.35 uur, NPO 1
Presentatie: Bert van Leeuwen

20.00 uur, NPO Radio 5
Presentatie: Henk van Steeg 

Beeld: EO en ANP/Kippa

Kijk het 'Concert van hoop' hier terug

--:--