Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen 'Dit is de Bijbel' over afgoderij en boeken die de Bijbel niet gehaald hebben

Op 14 oktober start het nieuwe seizoen van de podcast ‘Dit is de Bijbel’. In het zesde seizoen duikt presentator David Boogerd met verschillende theologen weer in de Bijbel, maar onderzoeken ze ook de boeken die de Bijbel níet gehaald hebben.

Deel:

In de wekelijkse bijbelpodcast komen dit seizoen veel verschillende onderwerpen aan bod. "We hebben op dit moment de eerste drie afleveringen gemaakt", vertelt David. Hij is naast Dit is de Bijbel ook bezig met De Ongelooflijke Podcast en dat is erg druk. "Ondanks de drukte is het heerlijk om elke week over de Bijbel te praten met echte kenners."

De eerste afleveringen van het nieuwe seizoen

“We beginnen de podcast met een actueel thema: afgoderij, en dan Asjera in het bijzonder.” Een paar weken geleden is er in het Bijbelsmuseum een tentoonstelling met Asjerabeeldjes vertrapt door een 81-jarige vrouw die vond dat het een godslasterende expositie was. “In de eerste aflevering zoomen we in op afgoderij in de Bijbel en of en hoe we er vandaag de dag nog mee in aanraking komen want wanneer is iets afgoderij? En wie is die Asjera nou?”

Niet alleen over de Bijbel

In aflevering twee van het nieuwe seizoen zal het over de boeken gaan die de protestantse Bijbel net niet gehaald hebben, die worden de apocriefe boeken genoemd. In andere Bijbels staan ze wel, hoe komt dat? En waar gaan die boeken over? Volgens David zijn het hele interessante boeken: “Boeken die we wel serieus moeten nemen. En wij vissen in die aflevering de krenten uit de pap.”

Verkiezingen en de Bijbel

Op 22 november mogen we weer naar de stembus, daarom gaat David met Stefan Paas opzoek naar politiek in de Bijbel. Wat is een gezonde en Bijbelse manier om naar macht, rechtvaardigheid en leiderschap te kijken?

Meer dan genoeg onderwerpen in de Bijbel

“Ik krijg vaak de vraag of er nog wel onderwerpen genoeg zijn om het over te hebben in ‘Dit is de Bijbel’. Maar geen zorgen, we hebben nog genoeg te ontdekken en ik krijg nog altijd genoeg tips van theologen en luisteraars.” David blijft de Bijbel een fascinerend boek vinden. “Het is ook geweldig dat zoveel mensen Dit is de Bijbel gebruiken op kringen, in jeugdgroepen en gesprekken. Supertof dat er zo veel geluisterd en over gepraat wordt.”

Luister hier alle afleveringen van Dit is de Bijbel of in je favoriete podcast app

Geschreven door

Sander van der Veen

--:--