Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw interactief nieuwsprogramma 'Dit is Nederland'

Direct meepraten vanuit de huiskamer

Aan het einde van de middag verzamelt Nederland zich, online én fysiek, in het nieuwscafé van 'Dit is Nederland' om de dag door te nemen. Met korte bijdragen uit het land en volop interactie met de kijkers thuis, is 'Dit is Nederland' dé plek waar iedere Nederlander gehoord en gezien wordt.

Deel:

Afwisselend presenteren Margje Fikse en Hans van der Steeg dit gloednieuwe EO-programma op NPO 2. Vanaf maandag 15 april is Dit is Nederland iedere maandag en donderdag te zien op NPO 2. Na de zomervakantie wordt dit zelfs dagelijks. Aan het eind van de middag wordt het nieuws van de dag over onderwerpen die dichtbij de kijker liggen doorgenomen. Ook is er voor mensen thuis volop gelegenheid om mee te doen! Het nieuwe EO-programma is zo het eerste Nederlandse praatprogramma waarin je vanuit de huiskamer direct kunt meepraten.

Uniek

EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg zijn trots op het nieuwe programma. Fikse: “Het is uniek dat kijkers thuis zo direct mee kunnen praten met de gasten in de studio. Op deze manier kunnen we mensen aan het woord laten, die normaal gesproken niet op televisie te zien of horen zullen zijn.”

Online en interactief meepraten met een programma lijkt me leuk!

Van der Steeg staat te trappelen om aan dit nieuwe programma te beginnen. “Dit is Nederland  moet echt een plek worden waar iedere Nederlander zich gezien en gehoord voelt. En dat iedere maandag en donderdag op een mooi tijdstip!”

QR-code

Via een QR-code op het televisiescherm kunnen de kijkers van Dit is Nederland live meedoen met de uitzending. Ze kunnen vragen stellen aan de gasten, hun mening geven over de onderwerpen en stemmen op de stelling van de dag.

Nieuwsgast

Iedere uitzending zijn Nederlanders uit het hele land aanwezig om te praten over het nieuws. Daarnaast schuift er ook een nieuwsgast van de dag aan. De studiogasten gaan onder leiding van Margje Fikse of Hans van der Steeg het gesprek aan met de kijkers thuis.

Dit is Nederland

Dit is Nederland is iedere maandag- en donderdagmiddag om 16:10 te zien op NPO 2. Het programma is onderdeel van DIT, het online journalistieke platform van de EO. Andere onderdelen van dit platform zijn Dit is de kwestie en verschillende NPO Radio1-programma’s zoals Dit is de Dag en Geld of je Leven.

--:--