Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe Mozaïekgemeenten in Almere en Rijssen

Ook in andere regio's nieuwe gemeenten

De evangelische kerk Mozaïek onderzoekt de mogelijkheden om nieuwe gemeenten te stichten in Almere én in de driehoek Rijssen, Holten en Nijverdal. Mozaïek0318 startte in 2012 in Veenendaal. Inmiddels zijn daar iedere zondag drie diensten die 3500 tot 4000 mensen trekken.

Deel:

In Nijkerk komt Mozaïek033 sinds januari vorig jaar samen. Met ingang van 8 maart aanstaande gaat men in Nijkerk twee diensten houden op de zondagmorgen. 

Dankbaar

Het leiderschapsteam van Mozaïek meldt in een nieuwsbrief: “Graag willen we jullie informeren over de ontwikkelingen die er zijn als het gaat over (nieuwe) Mozaïekgemeenten in Nederland. We zijn heel dankbaar voor wat er allemaal gebeurt en het is ons verlangen dat het zal bijdragen aan de verheerlijking van onze God en aan de groei van de kerk van Jezus Christus."

Almere

In de regio 036 zijn er plannen voor een nieuwe gemeente met de focus op Almere. Voor belangstellenden uit deze regio houdt Mozaïek op zondag 9 februari a.s. een informatiebijeenkomst in Nijkerk om een mogelijke start van Mozaïek036 te bespreken.

Mozaïek055

Ook in Apeldoorn hebben zich inmiddels ruim 130 mensen aangemeld om betrokken te zijn bij de start van Mozaïek055. Met deze groep gaat het leiderschapsteam verder in gesprek over allerlei zaken die betrekking hebben op de start van Mozaïek055. 

Rijssen

Verder is er in de driehoek Nijverdal, Holten, Rijssen eind oktober 2019 op verzoek van een aantal mensen een informatiebijeenkomst gehouden over Mozaïek0548. Hierbij waren ruim 100 belangstellenden aanwezig. In april 2020 zal men starten met een introductiecursus als voorbereiding op de mogelijke start van Mozaïek0548. 

Gebed om Gods leiding

“Naast deze regio’s zijn we ons nog aan het oriënteren op andere regio’s of daar wellicht een Mozaiekgemeente mag starten,” staat er in het slot van de nieuwsbrief te lezen. “Als daar iets concreets over te melden is zullen we jullie daarvan zeker op de hoogte stellen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat we jullie gebed om Gods leiding in dit alles zo nodig hebben.”

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--