Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe podcast van Cocky Drost: seks met sokken

Welke rol heeft seks in jouw relatie?

In een 7-delige podcast spreekt relatiecoach Cocky Drost met verschillende gasten over seks. Waaronder Goedele Liekens en predikant Oscar Lohuis. Het doel is dat luisteraars gaan nadenken over de rol van seks in hun liefdesleven. “Hoe seks je kan verbinden, je relatie kan verdiepen, de chemie er weer in kan brengen en hoe leuk dat is", hoopt Drost.

Deel:

In open, persoonlijke gesprekken vertellen Cocky Drost en haar gesprekspartners hoe ze (verschillend) tegen een thema aankijken. Al pratend zoekt Drost in de podcast naar een evenwichtige balans tussen seks en liefde. “Ik zie vaak twee uitersten: seks als pretpark en seks als een gesloten hofje”, vertelt de relatiecoach. “Er is genoeg informatie over seks te vinden, maar dat is anders op het gebied van liefde en seks en de ideale combinatie van die twee. Terwijl de factor liefde van seks juist iets anders maakt, iets echt intiems dat verbindt.”

Moeizame communicatie

Dat écht praten over seks niet eenvoudig is, komt al in de eerste aflevering aan bod. “Over seks wordt zogenaamd makkelijk gepraat”, zeggen Cocky Drost en Goedele Liekens.  “Maar als het gaat over wat je lekker vindt en wat je raakt – ook in de liefde – dan wordt er nog altijd moeilijk over gepraat. Over wat seks met je doet. Het is makkelijker om erover op te scheppen.”

Er is genog over seks te vinden, maar niet over de ideale combinatie van liefde en seks

Cocky hoopt dat luisteraars van de podcast gaan nadenken over de rol van seks in hun liefdesleven. “Hoe seks je kan verbinden, je relatie kan verdiepen, de chemie er weer in kan brengen en hoe leuk dat is. Maar ook dat seks echt veel meer is dan het beeld van een pretpark waarin je vooral maar in de attracties moet gaan zitten die jou aanspreken. Omdat bij seks een ander is betrokken.”

Gasten in de podcast 'Seks met Sokken'

Afgelopen vrijdag verscheen de eerste aflevering van de podcast Seks met Sokken, met als gast seksuoloog Goedele Liekens. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering. Verder spreekt Cocky met gedragsbioloog Patrick van Veen (bekend van het tv-programma Married at First Sight) over de biologische werking van seks. Verder vertellen de Sekszusjes over schaamte en ‘ja’ zeggen. En met predikant/schrijver Oscar Lohuis behandelt Drost onderwerpen als exclusiviteit en wachten met seks. Andere gasten zijn seksuoloog en therapeut Wim Slabbinck, vlogger en schrijver Marith Iedema en verslavingscounselor Chris Knorren.

De podcast Seks met Sokken is te beluisteren via de website van NPO Radio 1Google Podcasts, Spotify en iTunes.

Bekijk ook deze aflevering van Thuis met Eva, waarin Cocky Drost spreekt over liefdevolle zelfopoffering

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--